YogaWeekend for alle

Pust med partner. Foto: Paul Lockhart

Jeg har lett etter min indre yogi på Geilo denne helgen. Fant jeg henne der i fjellheimen?

YogaWeekend 2018 ble raskt utsolgt, og nærmere 400 mennesker kom til Vestlia Resort Geilo for daglig yoga, sunn mat, foredrag, spa, turer, sosialt samvær og max avslapping.

Jeg tok Bergens-banen opp etter jobb på fredag og gledet meg til den fantastiske utsikten som togturen gir. Det jeg fikk var en real reisesyke ca tre minutter inn i togturen 🤢 Hvem får reisesyke på Bergensbanen? Hun her får det…

Jeg fikk med meg noen fine glimt på veien

Totalt utslitt etter en strabasiøs (not) reise så var det helt fantastisk å komme frem til Vestlia. Fy søren for et nydelig hotell! Siden jeg ble invitert med på arrangementet som #yogaambassadør hadde de booket meg inn på en flott suite. Jeg ELSKER å bo på hotell – spesielt når de er så fine – og jeg elsker kanskje enda mer myke hotellsenger med masse puter som du bare synker med i som en kokong.

Hotellseng er himmelen

For en litt trøtt småbarnsmor som ikke har sovet natten igjennom på en god stund var det nesten fristende å legge meg for natten allerede kl. 20.30, men jeg tok meg sammen og kom meg ned til middagen. YogaWeekend hadde nemlig sørget for en helomvending på kjøkkenet som nå disket opp de sunneste og fresheste rettene. Vi spiste virkelig regnbuen!

Kvelden ble avsluttet med en nydelig Candlelight yoga, men som jeg dessverre måtte velge bort til fordel for sengen min. Jeg kunne tross alt velge og vrake i ulike timer neste dag. Men på veien til suiten min møtte jeg vakre Shapeupcathrine og hennes gjeng som var på yoga/jentetur og som inviterte meg på brettspill og bobler i den sykt fine leiligheten deres på hotellet. Da måtte nesten søvnen vente litt 🥂☺

Har du noen ide om hvor utrolig deilig det er å sove en hel natt og ikke våkne før 08 når du ikke er vant til det? Det er halleluja-stemning kan jeg fortelle deg! Frokosten var også like fantastisk som middagen og etter det startet jeg dagen med Vinyasa Yoga med Christian Andvig. En herlig flow som åpnet opp stive hofter og fikk svetten til å renne. Jeg fikk også bekreftet hvor utrolig stiv jeg er i venstre skulder og hvor elendig jeg er på ett ben. Enormt forbedringspotensiale her altså.

Instruktørene på YogaWeekend. Foto: Paul Lockhart

Etter timen tuslet jeg bort til Eckers juice baren og kjøpte en ferskpresset juice som jeg sippet til mens jeg tittet rundt om i bodene med alt fra yoga-klær, matter, smykker og utstyr fra ulike merker. Run&Relax var selvfølgelig tilstede med superfin stand da de også var en av hovedsponsorene for arrangementet. Du kunne fint reise opp dit uten ett eneste yoga-plagg, matte eller annet utstyr – alt var mulig å kjøpe på stedet.

Jeg prøvde meg på alt fra rolig puste-yoga, til vinyasa, jivamukti og Acro-yoga. Sistnevnte var en av timene jeg koste meg aller mest på. Der gjorde vi blant annet animal-movements (som jeg bruker mye i min egen trening) før vi lekte oss i par med akrobatisk yoga. Jeg fikk superpartneren Aktivemamma som var helt rå! Det ser veldig komplisert og fancy ut, men har du en trygg og stabil partner så kan du flytte inn der oppe på bena hans/hennes. Bør testes ut! Jeg tok meg også en nakke/rygg massasje i spaet og det kan virkelig anbefales for stive og støle kropper.

Acro-partneren min Heidi. Foto: Paul Lockhart
Jeg fikk fly litt også

Det er mange elementer med yoga jeg liker. Fokus på pust, tilstedeværelse og å gi kroppen din akkurat hva den trenger der og da. Enkelte elementer som for eksempel chanting i sirkel, alt for rolig og meditativ yoga og at instruktøren snakker så sakte og nedtonet at du sovner halvveis i en setning er ikke helt for meg. I hvert fall ikke her jeg er nå. At jeg trenger å roe ned er helt sikkert, men jeg trenger å kjenne at jeg har en puls mens jeg gjør det allikevel.

Så, tilbake til spørsmålet mitt – har jeg en indre yogi som bare venter på å bli forløst?

Det må bli et nei fra meg. Har jeg lyst til å praktisere litt mer yoga? Det må bli et ganske sikkert ja, spesielt vinyasa flow som jeg har fått mer og mer sansen for. Noe jeg definitivt har lyst til er å bli med på YogaWeekend 2019! Jeg møtte faktisk på flere som hadde vært skeptiske for å melde seg på fordi de ikke kunne noe om yoga, og de ville tilbake så fort som mulig.

Pust med partner. Foto: Paul Lockhart

Du må nemlig ikke være en ihuga yoga-fan for å ha et fantastisk opphold på et slikt arrangement. Bare vær åpen for å prøve nye ting, få nye bekjentskaper og storkose deg på et av mine nå favoritt høyfjellshoteller – Vestlia Resort.

Du kan melde deg på Yogaweekend 2019 allerede nå.

Håper jeg ser deg der neste gang.

Namaste 🙏🏼