Frokostmuffins

Noe av det jeg gleder meg aller mest til når jeg våkner er en stor kopp med svart kaffe. Etter at jeg fikk barn har jeg også et stort behov for raskt påfyll av energi på morgenkvisten, og hva passer vel bedre til kaffe enn en saftig og nydelig frokostmuffins med en smak av gulrotkake. Når muffinsen i tillegg er sunn for både store og små, ja da er morgenen her hjemme reddet. 

Disse muffinsene er proppfulle av eple, gulrot, havre og litt av den daglige dosen nøtter vi alle har så godt av. Gulrøtter og epler er i sesong nå, de er fulle av søt og god smak og passer kjempegodt i brød og bakverk. Muffinsene er også søtet med godt modne bananer, gjerne de med sorte flekker som du egentlig hadde tenkt å kaste. Enkle er de også og på drøyt 10 minutter er røren klar. 

Havre inneholder betaglukan, et fiber som i tillegg til å holde blodsukkeret stabilt øker frigjøringen av et hormon som heter kolecystokinin fra tynntarmen. Dette hormonet sender beskjed til hjernen om at du er mett, så en økning av dette vil redusere appetitten. 

Ingredienser:

 • 3 dl store havregryn
 • 2 dl speltmel
 • 1 ss bakepulver
 • 1,5 banan
 • 2 egg
 • 1,5 dl yoghurt
 • 1 dl havremelk
 • 2 medium revet gulrøtter
 • 1 revet eple
 • 1 håndfull rosiner
 • 1,5 dl grovhakkede valnøtter 
 • 1 ts kanel
 • 1 ts vaniljepulver
 • 1/6 ts muskat
 • En klype salt

Mos bananene til puré, hakk valnøttene og putt halvpartene av nøttene sammen med de resterende ingrediensene i en bolle. Bland røren god sammen og fordel deigen i 12 muffinsformer, strø over resten av de hakkende valnøttene og stek på 200 grader i 30-35 minutter. 

Disse muffinsene er supre å fryse ned. Da har du mat på farten eller noe godt til kaffen….

Processed with VSCO with a8 preset