Fødebag’en

Så fikk jeg meg endelig til å pakke fødebagen. Gikk noen dager med tanker rundt at fødselen kunne skje tidligere enn forventet, da jeg etter en legetime ble gjort obs på at babyen kanskje lå i seteleie. Vi ble henvist til sykehuset og var inne på en ultralydtime i går for å utrede, men så lå hun med hodet ned likevel. Hadde det vært seteleie kunne det endt med planlagt keisersnitt. Det har det gjort for mange jeg kjenner, men nå er det bare å instille seg på at fødselen skal starte av seg selv rundt termin. Sist gikk jeg ni dager over, så det kan jeg jo fort gjøre denne gangen også. Men man vet aldri, så det føles bra å ha pakket den bagen. En mindre ting å tenke på.

Selv om det bare er to år siden jeg gjorde dette sist, så husker jeg overraskende lite. Måtte gå noen runder med med selv og tenke godt igjennom hva jeg har lyst til, og ikke minst behov for, å ha med meg. Min forrige fødsel endte i et hastekeisersnitt. Det som var viktig dagene etter da, var undertøy og plagg som ikke presset på operasjonssåret. Nå får man jo disse lekre, hvite nylon boxershorts-aktige trusene på sykehuset. De er faktisk ganske så greie å bruke sånn med en gang, men jeg må likevel ha med noen egne. Viktig å ha valgmuligheter.

En annen ting jeg må minne meg selv på er at man lett svetter litt når man ammer. Jeg er ingen frysepinn i utgangspunktet så å finne balansen mellom varme og svale klær er en utfordring synes jeg. Jeg liker ikke å være for varm. Samtidig er det snart november og min svakhet for ullundertøy gjør at jeg har investert i en amme-bh av merinoull selv om jeg er varm av meg. Vinteren kommer, det er viktig å holde melkestasjonen varm og betennelsesfri.  Med førstemann oppdaget jeg også raskt hvor geniale ullsingletene til Pierre Robert er. De har så elsatisk strikk over skuldrene at jeg lett bare kunne dra toppen ned under puppen og amme i vei. Jeg er ikke særlig fan av typiske ammesingleter. Kanskje fordi jeg aldri har funnet den rette, men sverger altså derfor til amme bh + en singlet som er fin og lett og dra ned når poden er sulten.

Vannflaske er et must. Man blir tørst som et dyr i ørkenen av å amme og vann fordriver vann, sies det. Jeg har nok av ekstra vann i kroppen nå. Det skal fordrives. Gleder meg til anklene mine blir normale igjen. Gode basics som en svart high-waist tights, en digg bomullstopp og en løs skjorte blir til et akkurat passe avslappet, men ok representabelt antrekk. Det er greit å komme seg ut av føde-kjortelen før man får besøk, si. Tøflene mine fra Birckenstock med saueskinn er gode både med og uten sokker i. Og mer enn dette, pluss ammeinnlegg og noen få toalettsaker trenger jeg vel strengt tatt ikke.

Jeg husker vagt hysteriet og medieoppslagene rundt fødebagen til fotballfrue da hun skulle ha sitt første barn.. Push-up bh og stringtruser med blonder, eller hva det var… Nei her i gården kjører vi en litt annen stil. Ikke så sexy, men plagg i god kvalitet som er komfortable. Det er fint at folk er forskjellige. Gjør hverdagen mer spennende det! Har du tips til noe du tenker jeg har glemt, fyr løs i kommentarfeltet. Jeg vil gjerne høre fra dere!

Produkter i bilde-collagen: 1. Makeup-bag fra Ellis & Ivy. 2. Amme-bh i merinoull fra Boob. 3. Oversized skjorte fra Aiayu Rainbow Warrior-collection. 4. Tights: Bandha-tights fra Run & Relax. 5. Underbukser i bomull fra Calida. 6. Purelan-salve til såre nipples fra Medela. 7. Vannflaske fra S’well. 8.Merinoull-singlet fra Pierre Robert. 9. Tøfler fra Birckenstock. 10. Myk trøye i bambus-viskose fra The Product Oslo.
(Innlegget er ikke sponset.)