Thaisalat

Jeg elsker salater, både på sommer som vinter. Denne salaten er like god til lunsj som til middag. Ønker du en mer mektig salat kan du fint servere brød, ris eller nudler til, men jeg synes den er vel så god uten.

Det finnes mange oppskrifter der ute, men jeg tror jeg endelig har klart å kombinere de ingrediensene som jeg synes smaker fantastisk sammen. Om jeg har tid pleier jeg å marinere kjøttet i en marinade som består av soyasaus, sukker, eddik, finhakket ingefær og hvitløk. Den passer til nesten alt av kjøtt, og det blir mørt som «stratos».
I det siste har jeg også blitt veldig glad i syltet rødløk. Her er det beste om man sylter på forhånd eller om man planlegger å sylte løken minst en time før.

Ingredienser:

 • 400 -500 g biff av ytrefilet
 • salt og pepper etter ønske
 • smør eller olje til steking
 • Ruccola
 • Avokado
 • Mango
 • Syltet rødløk
 • frisk koriander (eller det du har for hånden av urter. Mynte og timian er også fantastisk godt til)

Dressing:

 • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
 • 2 ss limesaft
 • 2 ss soyasaus
 • 1 ss sukker
 • 12 stk finhakket, rød chili

Bland sammen dressingen. Kutt opp ingrediensene til salaten, og ha alt i en bolle. Stek biffen etter ønske, og la den hvile. Kutt den så opp i tynne skiver (mot fibrene). Ha biffen i salaten og server.