Naturlig hudpleie

Når man går gravid er det en del produkter man skal holde seg unna. Jeg vet iallfall at man ikke skal bruke produkter med syre, som for eksempel retinol. Retinol , eller A-vitaminsyre sies å være det mest effektive man kan bruke på huden for å bremse udaldring, men også for å oppnå jevnere hudtone og bekjempe akne. Serumer, oljer og kremer som selges over disk har som regel 1% retinol i seg, og disse har vært svært populære de siste årene. Man får også reseptbelagte retinolprodukter med høyere prosent, skulle man ha behov. Dette må altså ses på i samråd med en hudlege.

Under graviditeten er det vanlig å få økt pigmentering i huden, og jeg som gikk gravid gjennom sommeren har noe av dette. Det er faktisk ikke så ille som jeg kanskje fryktet det kunne bli, men huden min er uansett disponert for pigmentering, eller melasma som det også så fint heter. Så tilbake til retinol. Jeg skulle såklart ønske at jeg kunne bruke et effektivt retinolinnholdig serum mot dette allerede nå, men det kan jeg altså ikke. Må nok pent vente til jeg har ammet meg ferdig også, så inntil videre er det naturlig hudpleie som gjelder.

Hudpleie er noe jeg interesserer meg for. Nylig klikket jeg hjem et Face Glow Gua Sha massasje-redskap i rosenkvarts. (Kjøpte på Pureyou.no – ikke sponset.) Ideen bak disse stammer fra en gammel Kinesisk hudpleieteknikk. Sånt no’ er jeg svak for. Og glød kan jeg trenge.

Helt enkelt så smører man ansiktet med olje. Så masserer du huden med Gua Sha-redskapet. (Jeg elsker oljer og massasje!) Det finnes mange illustrasjoner på hvilke bevegelser og retninger man skal bruke. Blodsirkulasjonen øker og så kommer gløden.

Jeg synes det er vanskelig å se om det gir noen umiddelbare «resultater» utover at huden får glød. Det beste med dette nye ritualet er at det føles så deilig! Har du prøvd Gua Sha, eller såkalt «face roller»? Del gjerne dine tips og erfaringer i kommentarfeltet. Kanskje har du andre tips til glød og fin hud når man går gravid eller ammer.

Ha en fin dag!

/J x