4 favoritter i Dubai

4 favoritter: Offentlige (les: gratis) strender i Dubai
Barasti er den eneste gratis beachclubben i Dubai, og det er en av grunnene til at du bør være ekstremt tidlig ute for å kapre deg en solseng! Her står folk i kø før åpningstid for å skaffe seg en gratis solseng, og man kan finne seg en perfekt liten spot enten ved Barastis private strandlinje eller ved det splitter nye bassenget. Du velge om du vil leie håndklær for en billig penge eller ta med selv. I og med at Barasti er en kombinasjon av beachclub, restaurant, shishabar, nattklubb og sportspub velger jeg personlig alltid å leie håndklær så jeg slipper å drasse det med meg resten av kvelden. For her anbefaler jeg å ta en heldags! Nyt iskalde Coronas mens du koser deg med people watching på dagtid, samtidig som at musikken sakte men sikkert bygger seg opp mot kveldens party som byr på dansegulv, live musikk og lettkledde damer med Jägershots. Selveste DJ Jazzy Jeff frekventerer ofte DJ-boksen her og det er for en gangs skyld ingen kleskode som må følges! PS: Det er ikke lov med medbragt mat eller drikke hit. Og husk legitimasjon, helst pass, da det er 21-årsgrense.
Al Mamzar Beach Park er en helt annerledes strand-opplevelse i Dubai, og inntrykket mitt er at det stort sett er innbyggere og ikke turister som ferdes hit. Al Mamzar er en stor strandpark som ligger på grensa til det litt mer konservative emiratet Sjarjah. Man får nesten en følelse av å være et helt annet sted enn Dubai, og det kan være litt deilig noen ganger det også! Her er konseptet mer parkliv kontra party, og du må ta med det du ønsker og spise/drikke selv. Ikke alkohol, så klart, da det ikke er lov å nyte offentlig. Det er ikke solsenger, men det finnes parkbenker, gazeeboer og store trær som gir skygge til de som ønsker det. Her er det volleballbaner, utegriller, gressletter og skikkelig nesten-norsk parkstemning. En avsideliggende oase!
JBR (Jumeirah Beach Residences) ligger hånd i hånd med Dubai Marina og er vel strengt tatt definert som strandlinja til marinaen. Eller, jeg definerer det hvertfall som det. JBR byr på yrende liv både dag og natt, og stranda er stappa med aktiviteter, lekeparker, treningsapparater, salgsboder, kameler, turister og lokale mennesker. Promenaden har utallige kafeer og restauranter, og mange hotell der du kan nyte en kald drink mens du beundrer skyskraperne bak deg, eller Dubai Eye (som skal bli verdens største pariserhjul) med solnedgangen i bakgrunn. Vannet er rom regel rent og deilig, stranda har masse areal, men det er som sagt mye mennesker her. Du kan leie solsenger, men jeg anbefaler å ta med egne håndklær og bruke pengene på noe annet. Smak og behag! Ta et avbrekk fra sola og spis lunsj på en av de mange restaurantene langs strandpromenaden, ta en liten «sundowner» med sand mellom tærne på Bliss Lounge (Sheraton JBR) eller se utsikten fra Pure Sky Lounge (Hilton The Walk). Om du blir sulten på mat OG drinker samtidig, så er det perfekt å nyte litt italiensk mat på terassen på BiCE (Hilton Jumeirah). Hvis du i tillegg trenger en pause fra sola kan du for eksempel stikke til JB’s gastropub på Amwaj Rotana for skikkelig deilig pub-mat, ta en burger på Black Tap på Rixos Permium (de veganske burgerne her er superdigge!) eller slurpe østers på The Maine Oyster Bar & Grill på DoubleTree by Hilton. Mulighetene er mange!
Kite Beach er en del av et stort, veldig åpent strandområde som ligger langs havet mellom Dubai Marina og downtown Dubai. Her har du kjempeutsikt mot både Burj Al Arab (seilet) og Burj Khalifa (verdens høyeste bygning), og om været er klart kan man både se skyline’en i Marinaen, bygningene som ligger utover på palmen, og til og med konturene av «The World». Man skal nok vite hva man ser etter på sistnevnte, men det går i hvertfal an å peke og si; «Der er The World» og late som om man er lokalkjent. Uansett, det er planty av aktiviteter her, med skate-park, klatrepark for barna, sandvolleyball, SUP (stand-up-paddleboard) og selvfølgelig kitesurfing! Man kan velge å leie solsenger her, men som tidligere nevnt foretrekker jeg som regel å ha med eget strandhåndkle. Du kan også velge mellom å ha med mat og drikke selv (ikke alkohol!), eller spise en chill lunch på en av de mange fastfoodsjappene som ligger samla i en liten foodcourt like ved (heller ikke alkohol!). Som de fleste andre plassene i Dubai så er det utmerkede do/dusj-fasiliteter her, samt solcellestasjoner for lading av mobiltelefoner. Hva mer trenger man, egentlig?
Skrevet av Inger Heinert