Goldmine – costume jewelry

Her om dagen møtte jeg Line til lunsj. Vi har kjent hverandre i mange år. I 2011 lanserte hun smykkemerket Goldmine og fikk raskt suksess med sine store, fargerike statement-smykker. Line jobber til daglig som stylist. Og nå, etter en lengre pause har hun endelig blåst liv i Goldmine igjen. Dette måtte jeg høre litt mer om.

Jeg tenker jeg må skrive en liten sak om deg på Dailystory.no. Du lager jo så fine smykker. Fortell litt om deg selv, så leserne kan bli litt bedre kjent med deg.

– Jeg bor i Voksenkollen med to barn og kjæreste. Vi bor tett på naturen som jeg er veldig glad i. Der henter jeg mye inspirasjon. Samtidig er jeg glad i det glamorøse, og å pynte meg. Goldmine sitt dna ligger i krysningen av disse motsetningene. Smykkene er inspirert av naturen, men glamorøse i stilen. De er røffe og elegante på en og samme tid. Jeg blir inspirert av materialene jeg bruker og utradisjonelle sammensetninger. Motsetninger som røffe naturstener og elegante gullenker går igjen.

Hvordan lager du disse smykkene?

Jeg kjøper inn deler i god kvalitet fra hele verden og setter sammen smykker med unik design. Jeg liker å ha kreativ frihet og følger ingen regler. Jeg lager smykker jeg liker på en utradisjonell måte, og hvert smykke er unikt.

Hvordan startet egentlig Goldmine tilbake i 2011?

Etter flere år med studier i London vendte jeg nesen hjemover og startet som stylist i Oslo i 2005. I løpet av årene som gikk opparbeidet jeg meg teft for det komersielle og i «costume jewelry»-markedet så jeg fort at det var rom for norske smykkedesignere som ikke bare lagde «skandinavisk minimalism».
Jeg reiste til New York og fikk meg et internship hos smykkedesigner Amanda Assad Mounser (@mounserstudios). Internshipet gjorde at jeg fikk øynene opp for store statement-smykker som senere ble en signatur for Goldmine.
Beskriv Goldemine-kvinnen, sånn du tenker på henne når du designer.
Som type vil jeg si at Goldmine-kvinnen gjerne kler seg som en elegant tomboy. Hun er en som alltid vil stikke seg ut i mengden uten at hun prøver for hardt. Stilikoner som Francoise Hardy, Bianca Jagger, Charlotte Rampling og Caroline de Maigret inspirerer meg.
Du viste nylig de siste smykkene dine under presseuka i Oslo og fikk oppmerksomhet på Instagram av både Darja Barannik og Tine Andrea. Hvilken fremtid ser du for deg for Goldmine?
Jeg setter veldig pris på at jenter som Darja og Tine liker smykkene mine og gir Goldmine oppmerksomhet. Goldmine er bare meg, og smykkene håndlages. Jeg ønsker at merket skal vokse sakte, men sikkert. Da jeg startet Goldmine i 2011 opplevde jeg en slags pangsuksess. Det gjorde at jeg satt og produserte på et nivå som ikke ga rom for inspirasjonssanking og nytenkning. Til slutt trengte jeg en pause. Denne gangen ønsker jeg å bevare den kreative friheten, bli inspirert og utvikle underveis i prosessen.
Goldmine (@goldminejewelryno) selges på nåværende tidspunkt kun via merkets egen hjemmeside.