NARS – endelig i Norge!

Sminkemerket NARS har vært en favoritt hos meg i mange år. Jeg leste om merket i Vogue da det var det eneste stedet du kunne lese om alt som skjedde backstage under moteukene. NARS var gjevt, det var et rent sminkemerke og de la makeup på de hotteste visningene, på Kate, Naomi og Helena.

François Nars var venn med alle supermodellene… Søsteren min bodde en del år i USA, og jeg reiste også en del frem og tilbake over dammen i forbindelse med jobb tidligere. På disse turene stod alltid NARS på «ting-man-bare-får-kjøpt-i-USA»-handlelisten. Rougen Orgasm og solpudderet Laguna ble alltid med hjem. I tillegg kjøpte jeg enkle øyenskygger i ulike nyanser og en highlighter-stick som gav meg glødende, solkyssede kinn. Det var like stas hver gang. Bare forpakningene er himmelske, kvaliteten på produktene likeså. Jeg følte alltid at sminkepungen min hadde noe ekstra ved seg takket være disse produktene. (Alt vi jenter er opptatt av og bryr oss om…men det var nå en gang sånn).

Nå har de endelig(!) lansert NARS i Norge. Det tok sin tid, men nå er merket å få kjøpt på blant annet Kicks på Steen&Strøm i Oslo, og Kicks.no. Jeg har en venninne som er så heldig å få jobbe med merket i Norge, og av henne har jeg fått noen test-produkter som jeg tenkte å skrive litt om her. Min personlige smak har endret seg en del fra jeg oppdaget NARS til nå. Jeg drømmer ikke lenger om perfekt sotede øyene a la Versace på sent 90-tall, jeg drømmer og duggfrisk, glødende hud og en naturlig, opplagt look. (Hallo småbarnsmor som vet å ikke legge lista for høyt…) Så da jeg mottok utvalgte produkter plukket jeg raskt ut de som jeg ønsket å teste for å se om jeg kunne oppnå en «duggfrisk, glødende og naturlig dag-look» uten for mye jobb.

Så her kommer mine bud til en enkel og fin «no-makeup»-makeup som kler min livsstil og livssituasjon for øyeblikket. Skyter inn her at jeg på ingen måte er ekspert slik som utdannede makeup-artister er. Men i alle mine år som mote- og skjønnhetsansvarlig i magasinbransjen har jeg vært på nok fotoopptak og fulgt med når proffene la makeup på modeller, kjendiser og helt vanlige folk. Ett og annet triks har jeg nå plukket opp på veien, men her snakker vi altså «selvlært» med hjelp av tips og triks fra ekte eksperter.

Usminket…den nakne sannhet.

Jeg starter alltid med rent fjes, og godt med fukt. Serum, øyekrem og dagkrem. Deretter legger jeg litt concealer under øynene og rundt, og på, nesen (der har jeg ofte små, røde urenheter – mitt problemområde, om du vil). Deretter legger jeg en tinted moisturizer eller lett foundation (som i dette tilfellet) for å oppnå en jevn hudnyanse. Jeg har en del «solflekker» (melasma) fra før, og desto mer etter en sommer som gravid, og disse liker jeg at «jevnes» ut med huden. Er huden veldig tørr og foundationen litt pudret i konsistensen kan jeg like å blande en dråpe ansiktsolje i foundationen. Da blir resultatet mer duggfriskt. Men det gjorde jeg altså ikke i dag.

Etter at huden er jevn og fin er det tid for øyenbrynsblyant og brow gel. Ikke så mye som skal til av noen av delene, men brynene får deg en runde hver dag. De setter liksom rammen. (Min favoritt øyenbrynsblyant kommer fra Sensai, og den kan kjøpes i refill når jeg går tom. Det liker jeg). Brow gel har jeg ikke brukt regelmessig så lenge. Har brukt ulike og det eneste jeg er opptatt av med disse er at de ikke oppleves for stive og de skal heller i «flasse» eller drysse. De skal holde brynene på plass, men ikke synes.

Enkelte dager holder det for meg med fin, duggfrisk hud og ørlite maskara, men i dag ville jeg teste NARS sin highlighter for å oppnå litt ekstra glød. Det er tross alt november og jeg sover ganske dårlig, så da gjelder det å jukse etter beste evne.

Jeg la highlighteren på kinnbena, litt i midten av pannen og så vidt det var på øyelokkene. Den duse rosafargen synes nærmest ikke, noe som gjør den fin å bruke flere steder enn kun i kinnene. Highlightere reflekterer lyset så fint og gir dermed liv til ansiktet når lyset treffer riktig. Til slutt toppet jeg det hele med en smudge-aktig, matt eyeliner og bittelitt maskara – et volia!

I alt tok det kanskje syv minutter å legge denne makeupen. Og jeg synes resultatet ble ganske så bra. Det var ikke så lett å få tatt et bilde som viser huden veldig godt, men jeg gjorde et forsøk.

No-makeup-look med NARS-produkter.

Her er produktene jeg brukte fra NARS:

  1. Natural Radiant Longwear Foundation i nyansen Light 4 Deauville (litt lys til meg, men blir fin nå som vinteren kommer.). 2. Radiant Creamy Concealer, i nyansen Light 2 Vanilla (deilig konsistens, dekket bra!) 3. Highlighting Powder i nyansen Maldives 5226 (så fløyelsmykt og nydelig nyanse!) 4. Climax Mascara i Explicit Black.

Supplerte med noen få favoritter fra sminkepunken: Sensai øyenbrynsblyant, Chanel eyeliner,  og Brow Rehab, øyenbrynsgele.

Har du sminketips for en naturlig, men duggfrisk look i vinterhalvåret – del gjerne i kommentarfeltet.

Vi høres snart!

J x