Spagetti med hjerteskjell

I mange år har jeg forsøkt å overbevise mannen min om å prøve denne pastaretten, men han har som mange andre vært litt skeptisk til skjell. Endelig klarte jeg å overbevise ham, og nå er dette en del av de repeterende middagrettene hjemme. For han er helt enig med meg, de rene smakene av hav, pasta og hvitvin harmoniserer så godt. 

Vongole skjell blir tradisjonelt blir brukt i denne retten, men norske hjerteskjell er absolutt like gode og ikke minst er reiseveien kortere og karbonavtrykket lite. 

Det tar knappe 20 minutter å lage denne retten og jeg tør å påstå at den mest uerfarne på kjøkkenet får det til med glans. Den mest krevende delen er før du begynner med selve kokkeleringen. Det er fordi hjerteskjellene ligger nedgravd i sanden og må skylles godt og lenge under rennene vann for å unngå sandkorn i maten. 

Hjerteskjell er rike på jern, et mineral som vi kvinner ofte har litt lite av. Jern er viktig for oksygentransport i kroppen og har man for lite kan man blir slapp og sliten. I tillegg er mineralet viktig for å få sterke, fine negler og sterkt hår. 

Ingredienser til 2 personer

  • 250 g spagetti 
  • Ett nett med hjerteskjell
  • 1,5 dl hvitvin
  • 2 hvitløksfedd
  • 1/2 ts tørket chiliflak
  • 1 god bunt bladpersille
  • Smør
  • Olivenolje
  • Pepper 

Kok spagettien al dente etter anvisning på pakken. Varm hvitløk og chiliflak med smør i en stekepanne med lokk. Legg så hjerteskjellene i pannen sammen med hvitvin før du setter på lokket og damper skjellene. Når skjellene har åpnet seg tar du lokket av, heller over litt god olivenolje og blander inn den ferdigkokte pastaen, hakket bladpersille og pepper. Fordel på tallerkener, hell over sausen, pynt med bladpersille og nyt.