Rawgod iskake

Mange er nok som meg, ganske lei av å føle seg lurt av matindustrien. Selv med litt kunnskap om mat oppdager jeg titt og ofte at maten i kjøleskapet ikke er det den utgir seg for å være. Dette er nok noe av årsaken til raw food trenden, for her brukes økologiske råvarer som ikke er prosessert eller tuklet med på annen måte. 

Denne kaken er frisk, mettende og proppfull av byggeklosser kroppen trenger. Bunnen består blant annet av hasselnøtter og dadler, fyllet er smaksatt med jordbær og mango. 

Hasselnøtter er rike på vitamin E som virkelig er skjønnhetens vitamin. Det gjør underverker for huden ved å holde den fuktig og elastisk, redusere mørke ringer under øynene og reparere hud skadet av sol og forurensing. Så nyt denne kaken med god samvittighet og tenk på alt den gode den gjør med kroppen. 

Ingredienser

  • 10 store dadler
  • 200 g hasselnøtter
  • En klype salt
  • 70 g revet kokos
  • 200 g cashewnøtter
  • 200 g frosset mango
  • 200 g frosset jordbær
  • 2 store ss honning
  • 165 ml kokoskrem (en liten boks)

Eventuelt frysetørket jordbær og mango som du river over den ferdige kaken. 

Bløtlegg cashewnøttene og dadlene i vann over natten. Hakk hasselnøtter og bland dem sammen med dadlene, revet kokos og salt til en seig masse. Jeg liker at det er litt størrelse på hasselnøttene, det gir en fin tekstur til den ellers fløyelsmyke kaken. Trykk massen utover i en form kledd med bakepapir eller plastfilm. Ha cashewnøtter, mango, jordbær, honning og kokoskrem i en blender og kjør til du får en jevn konsistens. Hell dette over hasselnøttbunnen og sett kaken i fryseboksen til den er frossen.

Ta kaken ut en halvtime/tre kvarter før servering. Riv frysetørket mango og jordbær over og server mens den fortsatt er kald.