Manhattan møter Trondheim

Jeg reiser en del i jobben min, og også med familien på fritiden. Det har blitt mer og mer betydningsfullt med ordentlige hoteller med bra beliggenhet. For meg er det ekstremt viktig å sove godt natten gjennom og å spise en god frokost. Kveldens høydepunkt etter en lang arbeidsdag er å sette seg i en hyggelig restaurant, og helst den bra restauranten på hotellet der jeg bor.

Jeg var på jobbreise i Trondheim for et par uker siden. Hotellvalget var enkelt, og jeg booket meg inn på Clarion Hotell Trondheim. Erfaringsmessig så vet jeg at beliggenhet, frokost og også restaurantene i hotellkjeden er akkurat det jeg ser etter. Jeg elsket å bo på Clarion Hotell i Stavanger da vi var på jentetur og gikk Preikestolen (det kan du lese om HER.) Vi var fire jenter på tur, og etter en lang dag var det fantastisk og ikke måtte tråle byen rundt for å lete etter ett bra spisested. Vi ble på hotellet, og det viste seg å være verdens beste avgjørelse. Kitchen & Table konseptet slår aldri feil.

På Clarion Hotell i Trondheim har de akkurat åpnet ny restaurant i skybaren med en fantastisk utsikt over hele byen. Det første som møter meg når jeg kommer inn i restauranten er en 12 meter lang bardisk der hele skyline er representert. I toppetasjen til hotellet ligger Kitchen & Table konseptet som jeg er så glad i. Tidligere var konseptet til restauranten «fine dining», men at de nå har byttet fokus til «fun dining» gjør det enklere og også morsommere å møtes over en matbit ute. Jeg har aldri vært spesielt komfortabel på restauranter med nystrøkne hvite duker og en stiv atmosfære. Jeg velger alltid restauranter der det er en varm, god og lun atmosfære. Det er det her -akkurat slik jeg liker det.

Jeg kan ofte føle på at det er rart å sitte på restaurant alene, men nå fikk jeg meg et fint vindusbord med en fantastisk utsikt. Det føltes helt riktig å være kun en til bords. Det var perfekt for meg. Jeg kunne senke skuldrene, mingle om jeg ønsket det eller ta en drink i baren. Jeg valgte heller å la meg facinere over den spennende menyen som er bygd opp på en utradisjonell måte. Her kan du først ta utgangspunkt i grønt, velge proteiner og deretter tilføre det du ønsker retten din. Dette er urban garden på et nytt nivå.

Restauranten sin spennende meny er basert på råvarer fra regionen der det nordiske kjøkken møter rustikke amerikanske smaker. De har avtaler med lokale leverandører, og har fokus på å bruke de beste og reneste råvarene som er i sesong. Her fokuseres det på kortreist, økologisk og bærekraftig mat. Jeg lover du får en smaksopplevelse du sent vil glemme.

Byen, som er kjent som Norges matmekka nummer én, har fått nok en restaurant som utpeker seg.

Det som gjør det hele mer spennende er at Marcus Samuelsson har en finger med i spillet. Han er kreativ leder bak Kitchen & Table teamet og satser på matmekka Trondheim. Marcus har tidligere vært kokk for Barack Obama, laget mat med Michelle Obama og driver restauranten Red Rooster som ligger i Harlem. Han er opptatt av rene smaker, skandinavisk estetikk, minimalisme og ikke minst kjærligheten til naturen. Han har fokus på bra råvarer og at maten skal være bærekraftig. Han har stor fokus på å utnytte hver råvare til det fulle noe som passer hotellets filosofi om foodwaste. Leftovers blir gitt bort til Sorgenfri i Trondheim, som er en stiftelse som tar vare på de hjemløse, rusmisbrukere og andre vanskeligstilte. Her går ingenting til spille.

Marcus Samuelsson er i tillegg rådgivende styremedlem i Gunhild Stordalen sin EAT-foundation, og han har stor fokus på at vi skal bli grønnere ved å bruke nær mat og å forminske bruken av rødt kjøtt. I tillegg til å bevare det nordiske så bringer han også inn impulser fra Manhatten. Dette gjør menyen ekstra spennende.

Da han besøkte Clarion under Thanksgiving helgen holdt han et inspirerende foredrag for kokker i alle aldre. For han er det grunnleggende å ha med seg den eldre velutdannede garde på laget. Men det er vel så viktig å inspirere de nye, sultne og hardtarbeidende kokkelærlingene. Marcus Samuelsson vet selv hvor tøft det er å jobbe seg til toppen, og både tanker, erfaringer og utfordringer bringer han inn i teamet for å bygge de opp.

Du trenger på ingen måte å være gjest på hotellet for å besøke Kitchen & Table på Clarion hotell i Trondheim. Jeg har flere ganger vært på Clarion Collection Hotel Gabels hus på deres Tonight´s Special (det kan du lese mer om HER). Bor du i byen eller om du er på besøk, så anbefaler jeg virkelig Kitchen & Table for en bra matopplevelse, en flott utsikt eller bare nyte god musikk fra kveldens DJ.