Godt nytt år!

Hei! Og godt nytt år. Det må det vel være greit å si fremdeles. 2019 er ennå bare fire dager gammel. Det føles bra å skrive her igjen. Ukene etter fødsel har gått unna. Lille Nomi var seks uker gammel på tirsdag. Jeg skjønner ikke helt hvor de ukene ble av. Et sted mellom desemberkos og julestri vil jeg tro. Men nå er det altså et nytt år, blanke ark. Det er NÅ mammapermen begynner sånn på ordentlig. Bare meg og Nomi hjemme om dagene, med tid til å gjøre det vi vil. Og det betyr i praksis egentlig kunén ting om dagen, for timene flyr og man rekker som regel ikke stort mer. En tur på biblioteket, en legetime, kontroll på helsestasjonen, barselyoga, museumsbesøk, handle og lage middag etter oppskrift. Her stykkes alle aktiviteter (store og små) opp til at vi kun har én planlagt ting for dagen.

Jumpsuit i økologisk bomull fra Monki.

Jeg har jo hatt mammaperm før og erfart at det er vanskelig å planlegge for mye når man har en liten en som styrer. Sukk. For i det vi er klare til å gå ut døra må plutselig bleia skiftes. Gråteanfall på bussen hvor jeg gjerne er redd for å ta babyen opp av vogna fordi bussen kjører i 90 km/t på motorveien. Gråteanfall på trilletur når det i hvert fall er ti minutter igjen før vi er hjemme, det er minusgrader og jeg vet jeg burde ha ammet for en halvtime siden. Det er lett å «bli svett i barten» som venninnen min sier. Det gjelder å puste med magen og pleie tålmodigheten.

Med litt færre planer per dag, lar det seg bedre gjøre å nyte permisjonen med lave skuldre. Sannsynligvis blir alt mer lettvint og vi mer mobile når våren kommer, men enn så lenge tar vi livet piano og koser oss med tanken på  at det er mange dager igjen av denne permen.

Fodelen med å være mye hjemme er at jeg kan loffe rundt i ammevennlige antrekk dagen lang. Det går mye i jumpsuits med åpning foran, og tights og stroppesingletter med en kardigan over. Favoritt-settet nå om dagen er fra Kari Traas nye linje Kari Essentials. Jeg liker tynne, myke stoffer som gir følelsen av å ikke å ha på seg noe. Disse plaggene er laget av merinoull og tencel, og veldig annerledes i stilen enn andre plagg fra Kari Traa. Duse, nedtonede fargenyanser, og så myke, og heller ikke for varme. Mamma-varmen (både som gravid og ammende) er reell.

Hvit longsleeve med fine detaljer fra Kari Essentials.

Ullundertøy fra Kari Essentials. Lang kardigan fra Kashmina.

Men tilbake til at det er et nytt år. Er vi for eller i mot forsetter? Jeg må innrømme at jeg alltid har noen forsetter. Men det er ikke sånn at jeg skriver liste. De er liksom bare på plass i hodet, og ofte blir det mer videreføring av tanker jeg også hadde året før. For meg er det litt sånn at etter en kaotisk desembermåned, så føles det bra å etablere rutiner igjen i januar og da kommer gamle og ny forsetter godt med.

Her er noen av mine:

  • Begynne å trene. Mega-klisjé, men det er akkurat NÅ jeg KAN begynne å trene igjen etter fødsel. Har meldt meg på barselyoga, går trilleturer og skal i gang med et hjemmetreningsprogram som bygger styrke. Wish me luck!
  • Lage mer sunn og vegetarisk mat fra bunnen av. Ønsket meg, og fikk, en slow cooker til jul som vi allerede er godt i gang med å bruke. Sunne gryteretter FTW i vinter! Skal også bli flinkere til å bruke og følge oppskrifter.
  • Ta et sykurs. (Har så lyst! Må bare finne tid og riktig kurs.)
  • Shoppe mindre, mer gjennomtenkt og smartere. Og i tillegg renske garderoben for «støy» og rot.
  • Gå på biblioteket og museumer oftere.
  • Kaste og gi bort alt vi ikke bruker. Til høsten flytter vi i nytt hus og jeg vil kun ha med det vi bruker og trenger.
  • Spare penger til å unne oss en lengre permisjonsreise. Vi vurderer Mallorca hvor vi var i permisjonen med eldstemann, Bodhi.
  • Mindre mobil. Mer tilstedeværelse.
  • Skrive her. Heller kortere poster ofte, enn lange poster sjelden. Eller hva? Noe dere vil lese om?

Jeg kunne sikkert fortsatt i evigheter. Jeg har mange ønsker og mål svirrende i hodet når jeg tenker etter. Det er egentlig aldri pause oppi der, så jeg stopper meg selv her.

Håper dere alle har en fin start på det nye året. Vi høres igjen snart.

(Ullundertøyet fra Kari Essentials har jeg fått i gave. Innlegget er ikke betalt.)

J x