Verdt et besøk

Maria Black er kjent for mange. Hun er først og fremst berømt for sine minimalistiske, kjønnsnøytrale og stilrene øredobber, smykker og armbånd. Her kombineres gamle tradisjoner med innovative ideer.

Ved å stadig utfordre smykkeindustrien har Maria Black skapt sin egen kreative nisje. Hennes design er å finne i ledende internasjonale designbutikker som Colette Paris og 
Net-a-Porter. 1 november åpnet det populære danske merket sin første Pop-up-butikk i Oslo. Nærmere bestemt Prinsensgate 18. Jeg besøkte butikken tidlig i desember (det kan du lese mer om HER), og i tillegg la jeg igjen halve ønskelisten min til jul der. Og det viste seg at nissen var snill i år, og mine nære og kjære hadde tatt turen dit før jul.

Siden 2010 har Maria Black vært en av de første smykkedesignerene med fokus på den illusjonistiske piercing looken. Som Maria Black selv sier så har 
»de gamle tabuene rundt piercinger har blitt hvisket ut, og de nye piercingene er raffinert og nøye utformet”. Det er en stigende popularitet rundt smykkene. Derfor lanserte Maria nylig flere ørepiercinger i kolleksjonen bestående av 14K gull. Man kan også velge piercing i andre versjoner som mini hoops med diamanter og safirer,

I pop-up butikken finner man et eget Piercing Studio som er åpent 3 dager i uken. Jeg møtte verdens kuleste dame, som var avslappet, og i tillegg fikk meg til å føle meg veldig rolig. Det gies personlig rådgivning og gratis etterkontroll. Da jeg var innom hadde jeg egentlig bestemt meg for å kun ta EN piercing. Men når det skal sies er prisen den samme for en, to eller tre (eller flere) piercinger den samme. Ønsker du en eller flere så betaler du for timeavtalen og piercingene du ønsker å sette i.

Den fantastiske Pop-Upen er på å hele 230 kvm, og er over tre nivåer i Prinsens gate.  På bakkeplan er Maria Black sine smykker utstilt i butikken, underetasjen er piercing studio og i overetasjen har de samarbeid med nettgalleriet OsloNowhere. OsloNowhere er et galleri på nett fylt med nordisk samtidskunst, originale malerier, kunsttrykk og foto i begrenset opplag. Her finner ser man nye talenter og inspirerende kunstnerintervjuer. I løpet av perioden butikken er åpen vil flere kunstnere som blant annet Guttestreker og illustratøren Anette Moi være synlig med kunst i lokalene.

Pop-up butikken er absolutt verdt et besøk, og om du ikke ønsker å hive deg på den store piercing trenden, finner du fantastiske ringer, smykker og andre øredobber også.