Fra politi til interiør

Alexander Kiellandsplass i Oslo er i vinden som aldri før. Det er stadig flere spennende steder som åpner. Vi har tidligere fortalt om  AG &co sin nye frisørsalong, VAAR. De har siden åpningen i august rukket å bli bedre kjent med sin nabo, STUDIO MM og eieren Marianne. Marianne etablerte seg tidlig, og har allerede vært på Alexander Kiellandsplass i to år.

Marinne, kan du fortelle litt om bakgrunnen din og hvordan du startet Studio MM?

Da jeg var yngre drømte jeg om å bli to ting: interiørstylist og politi. Jeg valgte politi, men skjønte fort at jeg hadde behov for å se om den andre drømmen også kunne gå i oppfyllelse.

Jeg er en naturlig kreativ person og i politiet fikk jeg ikke brukt de sidene ved meg selv. For å få utløp for kreativiteten min startet jeg en Instagramprofil, mariannemagraff . Der la jeg ut bilder av interiøret i leiligheten min, og jeg oppdaget raskt at det var flere enn meg som likte min stil.

Antall følgere steg jevnt og trutt, og drømmen om å bytte yrke vokste. Etter seks år i politiet bestemte jeg meg for å hoppe i det. Jeg sluttet, og hadde bestemt meg for å starte interiørbutikk. Det var tilfeldigheter som gjorde at jeg fant lokalene på Alexander Kiellands plass. Når det først dukket opp en slik mulighet, og jeg nærmest måtte bestemme meg på dagen hoppet jeg i det.

Kan du fortelle oss litt om idéen og konseptet?

Studio MM er en interiørbutikk på Alexander Kiellands plass, og i tillegg har jeg en nettbutikk www.studio-mm.no.

Å starte egen bedrift har vært beintøft. Jeg har pusset opp lokalene selv, hakket vekk gammel murpuss og eksponert de originale teglsteinsveggene. Jeg fjernet fem lag med linoleum før jeg fant det originale tregulvet. Da vi åpnet i desember 2016 var jeg utslitt og lykkelig. Men når det skal sies har jeg aldri sett meg tilbake. Nå har det gått to år, og jeg har gradvis utvidet tjenestene mine til også å omfatte boligstyling og interiørveiledning.

Målet mitt har vært å tilby interiør til rettferdige priser. I butikken min finner du både håndplukkede unike kelimtepper til en litt høyere pris, og alt du trenger til julekalenderen uten at du trenger å tømme bankkortet. Jeg vil også at interiørveiledning skal være tilgjengelig for flere. Jeg tilbyr derfor hjelp til både små og store prosjekter.

Hva mener du er det viktigste du har gjort for å lykkes?

Du må ha hjerte for det du driver med, jobbe masse og tilby noe utover det konkurrentene gjør. Jeg får mange tilbakemeldinger fra kundene mine om at servicen har mye å si for dem. Jeg lar kundene låne med seg puter og tepper hjem så de kan teste før de kjøper, jeg leverer varer på døra når det er mulig og jeg pakker inn gaver på forhånd så kundene kan hente de på vei hjem fra jobb. Jeg tror de føler seg ivaretatt og mange har også blitt gode venner av meg.

Har du noen gode tips til andre gründere?

Ikke vent på det perfekte tidspunktet, det kommer aldri. Hvis du har en drøm og en ambisjon om å lykkes så er det bare å hoppe i det.

 

Hva er dine fremtidsvisjoner?

Målet er å kunne leve av butikken og stylingtjenestene. I dag kan jeg ikke det, men bedriften vokser fortsatt så jeg har stor tro på at det vil gå. Første steg på veien blir å satse mer på markedsføring i sosiale medier. Det er tross alt der det hele startet.