Cupcakesene som tok Norge med storm

Ingrid Bjerknes kom hjem fra studier i USA, og hadde en drøm om å starte noe nytt og spennende i Norge. Med sin interesse for baking falt valget naturlig. Hun var en av de første som fikk Norge til å få øynene opp for iøyenfallende og velsmakende cupcakes og kaker.

I tillegg har Ingrid gitt ut to bøker. Her får du enkle trinn-for-trinn-beskrivelser, tips og hemmeligheter fra eksperten, oversikt over utstyr og hvor du får kjøpt det. Nå kan du være både personlig og proff til jenteklubben, barnedåpen, på pikniken, til skoleavslutningen eller hvilken som helst anledning.

Vi drømmer vel alle om herlige appelsin- og sjokoladecupcakes, vaniljecupcakes inspirert av det berømte Magnolia Bakery i New York, monstercupcakes, bringebærcupcakes, After Eight-cupcakes og mange, mange flere. Bli inspirert du også av Ingrid sin spennende gründerreise.

1. Kan du fortelle oss litt om ideen og ditt konsept?

«Konseptet «Hancock» har blitt en etablert merkevare innenfor konditoribransjen for kunder som ønsker det lille ekstra og som ser verdien i kakekunst. Vi lager designkaker til spesielle anledninger som bursdag, bryllup, dåp, firmafest, konfirmasjon, etc. Med en «null feil» toleranse, god og personlig kundeservice og fantastisk flotte og smakfulle produkter, har «Hancock» fått en stor fanskare med gjentakende kunder de siste 9 årene. Vi skreddersyr Cupcakes, Makroner, Doughnuts, og designkaker etter kundens ønske, og sørger for at tilstedeværende gjester får både en WOW-oppIevelse når det kommer til presentasjon og smak. Vi selger både til privat- og bedriftsmarkedet. Ingrid har skrevet 2 bøker; «Cupcakes lag dem selv» + «Cookies lag dem selv» gitt ut på Cappelen Damm. Begge vant årets dessertbok i Norge i internasjonal konkurranse Gourmand International hvert sitt år 2011 + 2013. Opplag i 4 land, solgt 45 000 Bøker.

2. Hva opplever du i jobben?

Utover det å levere kaker skreddersydd etter kundenes preferanse til private kunder, så er det å være kreativ å bruke kaker som en del av en markedsføringsstrategi for bedriften en spennende måte å jobbe på. Våre produkter er ofte involvert ifm. å skape oppmerksomhet rundt en lansering, et internt arrangement eller ved jubiléer hvor vi bruker bedriftens logo / budskap på kakene for å skape en ekstra «buzz» og merkevareoppmerksomhet som ofte sprer seg i sosiale medier. Kakene våre blir ofte brukt som profileringsprodukt i tillegg til et rent kakeprodukt. På den måten opplever vi å jobbe på tvers av bransjer og har blitt kjent med utrolig mange fine mennesker med ulik bakgrunn.

3. Hva er deres fremtidsvisjon?

Drømmen er å åpne et lekkert utsalgssted, med Ladurée inspirert innredning og vårt kakesortiment i Oslo omegn en dag. For å lykkes med dette trenger vi en partner på drift, så her tar vi imot alle tips 😊 Ellers er visjonen å videreutvikle sortimentet & konsept, og øke salget på bryllupskaker, designkaker, cupcakes, doughnuts og makroner til privat- og bedriftsmarkedet på østlandet til store og små anledninger.

4. Har du tips til andre gründere?

• Først og fremst må vi si at som gründer må man være klar for mye hard jobbing. Det er ingenting som kommer gratis, og man møter på mange uforutsette utfordringer på veien.
• Noe vi leste i Petter Stordalens biografi: TTT – Ting Tar Tid. Hvis du tror det tar 1 år å bli lønnsom, kan du hvert fall legge til ett år til. Det tar tid å bli kjent og enda lengre tid før salget faktisk tar seg opp.
• Vær flink til å fakturere kundene dine med en gang, så du er helt sikker på at du får inn alle pengene for salg du har gjort. Det er ingen gründerselskaper som har god likviditet!
• Snakk med andre om ideen din. På den måten kan man få verdifulle innspill og erfaringer rundt muligheter og eventuelle utfordringer som man kanskje ikke hadde tenkt på i utgangspunktet.
• Ikke vent med å lansere til du har det perfekte produktet, for det får du ikke. Du kommer uansett til å justere produktet underveis og endre på masse. Test ut produktet ditt og lær av de første kundene.
• Vær ALLER BEST på kundeservice – det huskes, settes pris på, snakkes om og fører til gjensalg. Ikke nøl ett sekund med å erstatte et produkt hvis en kunde klager. Kunden har alltid rett og det vil bare føre til lojalitet ved å være ekstra sevice-minded og ha personlig og profesjonell kundekontakt.