Vinterens nøkkelplagg..

Aiayu SS'19

Mitt forhold til cardigans er litt elsk og hat. Jeg liker plagget i teorien, men har slitt med å finne varianter med riktig passform. Jeg er ikke glad i «snuppete» klær fordi jeg føler det ikke kler meg, og lenge var det bare snuppete cardigans å oppdrive. Kanskje lette jeg ikke godt nok, men for å komme til poenget så er det andre boller nå. De siste sesongene synes jeg plagget mer og mer har blitt et trend-plagg. Og endelig er romslige, litt oversized cardigans, det går an å ha andre plagg under uten at ermene blir som stappa pølser, å finne hos ulike merker. Svenske Tôteme hadde en fin variant i høst som jeg dessverre gikk glipp av. Den er typisk utsolgt overalt, nå som jeg så gjerne skulle hatt den.

Sånn starter ofte jakten for min del… Med at jeg får lyst på noe som er utsolgt. Akkurat nå, denne vinteren, er en cardigan mitt favorittplagg. Og det fordi jeg ammer. Mer praktisk blir det nemlig ikke. Easy access til pupp, samtidig som man slipper å kle av seg eller sitte med haken klemt over en genser man har dratt opp for å legge til babyen. I’m obsessed. Det er så jeg får lyst til å designe og gi ut en egen kardigan-kolleksjon, så jeg kan få akkurat det jeg vil ha!

Anyways, jeg har altså søkt endel på cardigans de siste dagene. Jeg har jo mye tid til det, på telefonen, imens jeg ammer. Kriteriene mine var løs passform, rene materialer og god kvalitet. Bedre å investere i et plagg som er varig og kan bli en følgesvenn, selv etter jeg er ferdig med å amme. Syntetiske stoffer er uaktuelt.

Føler ikke jakten er helt over, men her er mine favoritter så langt.

Rincon cardigan fra Aiayu i 100 % ekstra fin lamaull. Fin passform, komer i flere farger. Den er kun å finne i den danske nettbutikken foreløpig, men kommer nok snart i den norske nettbutikken også.

Deilig oversized cardigan fra Acne Studios som kommer i fine farger.

Grovstrikket variant fra spanske Babaa i 100% ren ull fra spanske, lokale sauer. Denne har jeg gitt meg selv i gave. Tjukk, varm og god, men kanskje litt vel varm til innebruk. På salg nå! (bilde via Instagram @studiomikamera)

Blåklokke hettejakke (ikke helt en cardigan, men ammevennlig likevel) i 100% merinoull med Woolmark-sertifisering fra Soft Like This.

Hettejakke i deilig kasjmir fra Filippa K Soft sport. Heller ikke en cardigan, men åh så fin… På slag nå.

Bilder: produsentene