Tina Steffenakk Hermansen

Vi har tatt en hyggelig gründerprat med dyktige Tina Steffenakk Hermansen. Hun startet TSH i 2004 og skaper one of a kind pieces hvor hun lagr drømmer til virkelighet.
Henens motto, “Vi kan gjøre alt! Det er det som gjør dette så spennende. We can make dreams come true…”


Kan du fortelle oss litt om idéen og konseptet?
Jeg utdannet meg i Paris og der ble jeg inspirert av en verden av couture. Håndarbeid, kvalitet og detaljer har derfor blitt et fundament i merket TSH. Å plukke ut, kombinere og leke seg med de mest fantastiske kvaliteter er en av tingene som skiller TSH ut i designmarkedet. Stoffer som «lever» og gjør noe ut av seg som blomster, fjær, frynser og perler er noe som går igjen i vårt design. Frankrikes overdådige arkitektur og storhetstid har også vært en inspirasjon for meg, hvor et stikkord er «more-is-more». Jeg ønsker å lage one-of-a-kind pieces til den feminine og ekstraordinære hvor ingen drømmer er for store. Siden merket åpnet sine dører i 2004 har TSH blitt kjent for å skape en wow-effekt gjennom sitt vågale men elegante design. Man gjemmer seg ikke bort i en kjole signert TSH.

Hva opplever du i jobben?
En av tingene som gjør at TSH har en god passform er at vi jobber med målsøm på daglig basis og syr på oppdrag plagg som er tilpasset hver kunde. Vi jobber derfor tett opp mot våre kunder og lærer dem å kjenne gjennom designmøter og prøvinger. Dette er en spennende prosess hvor vi først lytter til hva våre kunder ønsker for deretter å komme med ideer i forhold til silhuett, design og kvaliteter. Hva kundene ønsker kan være veldig forskjellig og vi jobber både med enkle silhuetter og hverdagstøy så vell som glamorøse gallakjoler til den røde løper, men det som kjennetegner alle er at de ønsker god passform i de beste kvaliteter. I tillegg har vi flere kunder som går til oss for å få det de ikke finner ellers, de ønsker å skille seg ut, skinne og vise frem deres personlighet. Mange av våre oppdrag er lagt opp mot store eventer og tilsetninger og vi designer også brudekjoler, så dette er veldig spesielt og nært for oss ettersom dette er en følsom prosess med mye glede men også store forventninger

Hva er dine fremtidsvisjoner?
Vi ser at flere og flere kommer til oss da de ønsker noe spesielt og vil skille seg ut, de finner mye av det samme ute i butikkene og føler seg ikke inspirert. Dette ønsker vi å gjøre noe med, å «spice» opp sortimentet der ute med TSH, og jobber derfor i større grad med å selge våre klær i flere butikker. Vi ser internasjonalt at folk har hatt lettere for å tørre vårt more-is-more design og har solgt i flere land der i blant Japan og New York. Men vi ser også her i Norge at vi har blitt mere vågale og internasjonale og ønsker det lille ekstra. Derfor forventer vi på å komme på plass i flere butikker både nasjonalt og internasjonalt.

Har dere tips til andre gründere?
Vær veldig klar over hva du begir deg ut på og vit at det ofte skal mange lange kvelder og mye motgang til før du lykkes. Her gjelder det å være tålmodig, sterk og elske det man driver med. Å være sin egen arbeidsgiver kan høres befriende ut, men det er et stort ansvar ikke minst for eventuelle ansatte. Å ta vare på alle, være positiv og gi det lille ekstra er viktig.

Brud
Vi ser en tendens til at bruden «wants it all» de ønsker flere stiler og kjoler, en til vielsen og en til festen.

Dagens brud våger mer og ønsker en tettsittende silhuett i transparente, detaljerte kvaliteter. Flere ønsker også en kombinasjon mellom tradisjonell tekkelighet og moderne letthet. De velger derfor kjoler med høy hals og lang erm, men balanserer det ut ved å ha bar rygg, droppe fôret og ha en splitt eller kortere lengde foran for å få frem ben. Vi ser at mange velger et fôr i en nude palett for å få frem detaljene i stoffet og få en sart look som flyter mere i ett med huden. Derfor leveres flere av våre kjoler uten fôr slik at det kan matches eller legges opp mot brudens hudtone. Om hun ønsker en mere transparent kjole kan vi også brodere ekstra blonde rundt hofter og bryst for å dropper fôret helt, mange velger denne løsningen da spesielt i overdelen.

Men vi ser også at de kommende brudene ønsker seg den store klassiske «prinsesse-kjolen» til seremonien men noe lettere til festen. Vi kan derfor lage løsninger med store skjørt og lange slep som er avtagbare. Slik kan hun ha forskjellig stil fra seremoni til fest, hvor kjolen også er lettere å håndtere og danse i til bryllupsfesten. Samme gjelder hårpynt, flere vil ha lange avtagbare slør, med eller uten blonde, som kan tas av etter vielsen hvor hårpynten fortsatt er på til festen. Hårpynt har også blitt et større fokus og flere ønsker noe spesiallaget og unikt som matcher kjolen.

Mange velger å komme til oss da de ikke finner drømmekjolen ferdig i butikk og ønsker seg noe unikt og personlig. Hos TSH kan vi lage akkurat hva du vil og designe drømmekjolen sammen skreddersydd til deg. Vi har også prêt-à-porter kolleksjoner med brudekjoler hvor vi også kan gjøre endringer i forhold til alle dine ønsker. Nylig åpnet vi en brudesalong på huset hvor vi har ekstra god plass til både våre kjoler og kommende bruder. Gratis konsultasjonstime kan bestilles gjennom vår nettside www.tsh.no/magento.