Fra illustrasjon til egen butikk

Jeanette Tonning Sundal er født og oppvokst tett på naturen i idylliske Nordfjord, men har bodd hele sitt voksne liv i Bergen. Hun har utdanning i illustrasjon og design. For fem år siden startet hun illustrasjonsforetaket «A Cup of Me Studio» hvor hun gir ut kolleksjoner av print og kort, og etterhvert også barneklær.

De første kolleksjonene har motiv hentet fra nordisk natur og dyreliv, men i den nyeste kolleksjonen går hun nye veier og utforsker mer abstrakte uttrykk. Produktene selges i nettbutikken hennes, på markeder og i en rekke butikker over hele landet.

Vi har latt oss inspirere av henne i sosiale medier i mange år. For litt siden fikk vi høre at hun hadde startet opp noe spennende på Bryggen i Bergen. Her lukter det Dailystory Grunderspalte- lang vei. Fortell mer Jeanette. Vi vil høre om prosjektene dine!

Som ekte Nordfjording blir jeg inspirert av den vakre naturen vi omgir oss med, og av alle de kreative menneskene rundt meg. Å se andre dyktige designere og illustratører gir meg en drivkraft. Jeg får lyst å pushe meg selv til å bli enda dyktigere, prøve nye ting og å lage nye produkter! Jeg elsker når jeg kan forvandle grå og kjedelige omgivelser til noe fargerikt, engasjerende og spennende.

Ved siden av mine egne prosjekter har jeg alltid jobbet i butikk, og jeg elsker å holde meg oppdatert på nye produkter, trender og kolleksjoner. Humøret vårt påvirkes så mye av det vi omgir oss med, og jeg blir engasjert når jeg kan hjelpe andre med å velge ut noe som kan krydre omgivelsene deres.

Min store drøm har alltid vært å starte en egen butikk, hvor jeg kan plukke ut varene jeg elsker og bli en ambassadør for godt design. I mars blir drømmen virkelighet når jeg åpner butikken Heim på Bryggen i Bergen, sammen med noen gode venner. Den skal ha fokus på nordisk design og skal løfte fram lokale kunstnere og designere. I tillegg til butikken har vi et arbeidslokale som vil fungere som en kreativ hub hvor man kan utveksle erfaringer, få tilgang til utstyr og gi grobunn til samarbeidsprosjekter. Vi gleder oss enormt og har allerede en rekke designere, kunstnere og varer klar!

Følg den spennende reisen videre på Jeanette sine sosialemedier, hennes nettbutikk    www.acupofmestudio.com  og på instagramkontoene acupofmestudio og heim_bryggen

Tusen takk for praten, Jeanette! Vi heier på deg!