Tilbake i jeans

Men kanskje ikke helt slik du tenker når du leser tittelen på dette innlegget. For jeg er ikke tilbake i mine gamle jeans, de som passet før jeg ble gravid. Jeg er tilbake i nyinnkjøpte mom jeans, størrelse «stor» (som i større enn jeg vanligvis kjøper).

Mom All Star jeans og hvit t-skjorte fra Bik Bok, cardigan fra Aiayu.

Til uken er det tre måneder siden jeg fødte lille Nomi. Kroppen jobber seg sakte, men sikkert tilbake mot sitt gamle «jeg» og jeg er forsåvidt tålmodig. Mesteparten av gravidekiloene har allerede takket for seg, men jeg passer foreløpig ikke helt inn i mine gamle jeans ennå. Jeg prøver de en gang i ny og ne, og kjenner i det jeg suger inn magen for å lukke knappen, at «dette orker jeg ikke»! Så skreller jeg de av igjen og slenger de tilbake i skapet.

Jeg skulle jo i gang med å trene og gå på barselyoga så fort det ble februar. Ikke for å komme inn i jeansen først og fremst, men for å endelig få brukt kroppen og kanskje få tilbake noen muskler her og der. Uansett så har jeg vært syk i luftveiene (som legen kaller det) i tre uker nå, så det har blitt mest stillesitting i februar så langt. Og hjemme, inne, er det helt ok å loffe rundt i tights dagen lang. Jeg elsker jo tights! Men så har det sneket seg på meg den siste tiden, de få gangene jeg har skullet noe, som for eksempel å trosse forkjølelsen og ta en venninnekveld på en mandag, at jeg ikke har hatt en eneste jeans å slenge på meg..

Å prøve jeans synes vel ingen er spesielt gøy. Etter å ha surfet rundt på nettet etter jeans og konkludert med at det er for optimistisk og risky å kjøpe uten å prøve, la jeg en strategi og bestemte meg for å hoppe i det og prøve jeans dagen etter. Så jeg la i vei til kjøpesenteret fast bestemt på å prøve jeans, i størrelse «STOR».

Kardigan fra Aiayu, bukse fra Bik Bok og sokker fra Pierre Robert.
Fin vintage-vask på disse buksene synes jeg.

Kort oppsummert, og som bildene fint røper, så fant jeg faktisk det jeg lette etter. Jeg kan fortelle at det var ikke gøy (no surprise there!) å prøve utallige modeller og se sin vinterbleke mammakropp i speilet i prøverommet. Men det var det som måtte til. For så kom jeg hjem igjen med tre ulike jeans, to av dem kuppet på 70% salg. Wohoo. Jeg endte med én Fairtrade-merket jeans som heter Mom All Star fra Bik Bok, og to Levi’s 501 Tapered Cropped. Mom jeansen har ingen stretch what so ever, og det merkes, men den passer! Levi’s-buksene er myke og tynne i stoffet, og superbehagelige på.

Så var jeg altså tilbake i jeans; mamma-jeans som passer mamma kroppen. Og blir de løsere i linningen når jeg endelig får kommet i gang med treningen, så er det en velkommen bonus.

Levi’s 501 Tapered Cropped jeans.

God helg!

Høres snart –

J x