Kardio + ABS

På dager jeg skal trene kondisjon gjør jeg alltid et program for mage/kjerne etterpå. Det trenger ikke være så tungt eller komplisert, bare det brenner i magen og gjør vondt å le dagen etter. For meg er dette blitt en greie – aldri kardio uten abs etterpå.

I går testet jeg noen gamle favoritter med stabilitetsball:

 

1/ Balanse-intrekk til Crunch 

Pass på at du ikke svaier opp med ryggen under inntrekk. Korsryggen skal ligge limt til bakken når du tar crunch.

Dersom du sliter med balansen under øvelsen kan du heller legge armene ned i bakken for støtte.

2/ Liggende Twister med stor ball

Her er det viktig at korsryggen ikke mister kontakt med matte. Øvelsen blir tyngre jo strakere ben du har og jo lengre ned du strekker ben.

3/ Hengrebro med stor ball

Her gjelder samme som øvelse nr2 – hold korsryggen i matten under hele øvelsen. Jo strakere ben og jo lengre du senker ben jo verre blir øvelsen.

4/ Ball-sveip til kne-intrekk

Denne øvelsen krever mye av stabilitet og balanse. For å gjøre øvelsen litt lettere kan du sette det strake benet i bakken. Pass på at korsryggen ligger i matten under hele øvelsen.

5/ Side-sveip i hollow body hold

Korsryggen skyves ned i matten og øvre del av rygg/mage aktiviseres. Begynn med å kun løfte ett ben dersom du sliter med å holde begge ben opp og strake. Pass på at korsryggen ikke mister kontakt med matten når du sveiper fra side til side. Bøy litt i ben om du sliter med å holde de strake.

Følg meg gjerne på Instagram der jeg hver uke deler treningsvideoer og øvelser du kan gjøre hjemme.