24 timer i Gøteborg

I helgen tilbragte jeg 24 deilige timer i Gøteborg. Og her noen reisetips jeg gjerne vil dele med dere.

Vi dro hjemmefra tidlig lørdag morgen, satte av Bodhi hos farmor på vei nedover, og ankom Hotel Pigalle rundt kl 12. Hotel Pigalle er et ganske populært boutique-hotell i Gøteborg med bra rangering hos Tripadvisor og andre lignende nettsteder. Stilen på hotellet har, som bildene viser, en klassisk boudoir-inspirert 1920-tallstil. I lobbyen ligger Bar Amuse hvor man kan bestille seg et glass bobler med litt snacks mens man venter på rommet sitt, eller som et avbrekk fra shopping, og i 4. etasje ligger Restaurant Atelier hvor det blant annet er populært å spise brunsj på lørdager. Til hotellets gjester serveres kanskje byens beste frokost i restauranten. Prisene for å bo på Pigalle er i det øvrige sjiktet, men følger man med på nettsiden og andre booking-sider kan man fint gjøre en bra deal og få et dobbeltrom til en ok pris. Det gjorde ikke vi denne gangen dessverre. Etter å ha booket online ringte jeg inn og la inn et ønske om å få et lyst rom da jeg skulle være på hotellrommet med lille Nomi om kvelden. Mange av rommene er nokså mørke, så med baby på slep var jeg glad for det fine, lyse rommet vi fikk. Hotel Pigalle uten barn kan nok være ganske så romantisk. Ikke et dumt sted å planlegge en liten mini getaway med bare kjæresten.

Weekend essentials fra Mason Pearson, Ole Henriksen og Zarko Perfume.

Da vi ankom hotellet bar det rett ut igjen. Hele reisen handlet i utgangspunktet om at vi skulle i surprise 40-årslag til en av mannens beste kompiser. Først på agendaen stod champagnelunsj på Chapagnebaren Forssén Öberg. Der har jeg vært en gang tidligere og dette er en skikkelig fin, litt gjemt perle som ligger i en sidegate  litt utenom allfarvei, men likevel veldig sentralt i byen. Stedet viste super service. Vi fikk til og med ha med vognen inn på restauranten. Nomi oppførte seg eksemplarisk så vi kunne nyte bobler, fingermat, østers og en helt nydelig fiskesuppe. En lunsj her kan virkelig anbefales!

Etter lunsjen løp vi en rask tur innom «nyåpnede» Arket. Sist jeg var i Gøteborg var det store plakater i alle vinduene som avslørte at Arket snart skulle åpne her, og det hadde jeg selvsagt ikke glemt. Denne gangen fant jeg ikke så mye fint på dameavdelingen. Jeg kjøpte meg en svart kjole, men mannen kjøpte en del, og så fant vi mye fint på barneavdelingen. Butikken er superfin og kaféen som kun serverer vegetarisk, økologisk mat er virkelig også verdt et besøk. Jeg spiste en røbetsalat (på søndagen før hjemreisen) med geitostkrem, linser nøtter og masse annet deilig grønt. Kaffe med havremelk og en liten kakebit til er også å anbefale.

Arket
Kaféen på Arket.

Lørdag kveld dro mannen på vift for å feire jubilanten, mens jeg og Nomi ble på hotellet. Vi fikk besøk av en barndomsvenninne av meg som bor i Gøteborg. Hun kom og hilste på Nomi, skravlet et par timer før vi tok kvelden. Søndag morgen listet Nomi og jeg oss opp til frokost alene, så pappa kunne sove ut. Kl 11 var det utsjekk og da åpner de fleste butikkene også. Vi trillet til Artilleriet som er min favoritt interiørbutikk i Gøteborg. Den var dessverre under oppussing, så hadde kun en liten kjøkkenavdeling åpen.

Artilleriet

Like ved ligger Grandpa, en kles-/livstilsbutikk som ligger ved siden av Artilleriet. Her kunne jeg shoppet meg blakk, for de har SÅ mye fint, men jeg nøyde meg med et par strømpebukser med fiskebeinsmønster fra Swedish Stockings, laget av resirkulert polyester.

Ved Grandpa og Artilleriet ligger også Da Matteo – her kan jeg anbefale å spise pizza. Det rakk vi ikke denne gangen, men jeg har spist der før. Veldig god mat og atmosfære! Vi trillet tilbake til Arket for å kikke litt mer i barneavdelingen og for å rekke en rask kaffe og en kakebit med jubilanten som fylte sine 40 år på søndagen. Jeg fikk kjøpt noen små gaver til venninner som venter barn, før dagen-derpå-humor og god mat i butikkens kafé sørget for en bra avslutning på helgen.

Vi høres!

J x