Vinterpleie med Aesop

Åh, Aesop, Aesop! Hudpleiemerket med de fineste, kanskje mest velduftende butikklokalene verden over. Jeg kunne hatt det som en veldig tilfredstillende hobby å reise jorda rundt og besøke alle de ulike, unike Aesop-butikkene. (I en annen virkelighet selvsagt, hvor bl. a. det å reise ikke var skadelig for miljøet.) Arkitekturen, stemningen, lukten og produktene med det litt gammeldagse apotekvare-utseendet, et helt eget univers. Australske Aesop overlater lite til tilfeldighetene, men folosofien deres er likevel nokså enkel.

Aesop i Oscarsgate i Oslo.

Etablert i 1987 med hovedkontor i Melbourne lager Aesop pleiende produkter til ansikt, kropp og hår (og noen produkter til hjemmet som f.eks Post Poo Drops (genialt!) og Brass Oil Burner (på min ønskeliste!) med effektive ingredienser hentet fra både planteriket og laboratorium. Det beste fra begge verdener om du vil. Aesop bruker kun ingredienser av høy kvalitet påvist å være både trygge og effektive. I tillegg skal sansene tilfredstilles, og her kommer lukt og estetikk inn.

I Oslo har vi to Aesop-butikker. Og de er nokså forskjellige når det kommer til arkitektur og innredning. Den som åpnet først ligger i Prinsensgate og har et historisk, kontinentalsk preg over seg, mens den som ligger i Homansbyen, nærmere bestemt i Oscars gate er arkitetktegnet med et minimalistisk, men likevel varmt interiør utført i treverk. Begge butikkene er verdt jevnlige besøk, om så bare for å mate sansene. Trekke pusten gjennom nesen og la øynene hvile på fint interiør og lekre produkter. Dessuten er det et perfekt sted å kjøpe vertinne- og venninnegaver. En håndsåpe, er min go-to gave til de som har alt. Det føles så eksklusivt å kunne vaske hendene hver dag med en deilig såpe fra Aesop. Slike gaver blir jeg selv ekstremt glad for å få.

Bilde fra Aesop-butikken i Oscarsgate i Oslo.

Men nå over til det jeg egentlig skal skrive om, nemlig vinterpleie til ansiktet. Aesop tror på å tilpasse hudpleien sin etter årstidene og i vinterhalvåret eksponeres huden for store luft- og temperaturforskjeller som gjør at den fort blir tørr og livløs. Air-condition, oppvarmet inneluft og tørr eller fuktig luft og minusgrader ute. Det er klart ansiktet trenger litt ekstra pleie om vinteren. Til unnsetning kommer utvalgte nøkkelprodukter som boter på problemene.

Jeg har selv stor tro på å av og til stoppe opp med det jeg driver med for å evaluere og kanskje endre praksis en liten stund, før jeg gjenopptar og fortsetter med mitt vante mønster. Også, og til og med kanskje særlig, når det kommer til hudpleie. Vi har alle våre favoritt-produkter og rutiner som vi mener er best for vår hud, som skal gi de resultatene vi ønsker og helst bremse og holde hudaldringen tilbake så lenge som mulig. Eller iallfall er det de de fleste av oss søker, og i den vestlige verden i dag, har rutinene og behandlingene blitt nokså ekstreme. Oppdratt av min over gjennomsnittet «grønn helse»-insteresserte mor har jeg selv tro på viktigheten av å gi huden hvile og omsorg, fremfor å stå i konstant kamp mot hudaldring. For min egen del ser jeg ikke svart hvitt på plantebaserte vs. laboratorium-produserte ingredienser. Det handler også her om balanse og sunn fornuft. Jeg tror pleie og rikelig med fukt i perioder er det beste for huden, spesielt om vinteren. Derfor vil jeg anbefale disse fire produktene fra Aesop, som jeg har vært så heldig å få teste den siste tiden.

Aesop-produkter som pleier og nærer vintetørr hud.

1. Blue Chamomile Facial Hydrating Masque: En fantastisk maske om er superenkel i bruk. Konsistensen er lett og alt du trenger å gjøre er å legge den over nyrenset, lett fuktig hud i ansikt og på halsen, og la den virke i 30 minutter. Den synes ikke, får ikke huden til å stivne og gjør heller ikke at øyene renner (iallfall ikke mine, som lett gjør det av ulike ansiktsprodukter). Etter en halvtime fjernes masken med en fuktig, lunken klut, eller en pad med toner på. Huden føles myk, full av fukt og får et fint duggfriskt preg over seg. Fin som en «brannslukker» for huden nå på vinteren, men også fin å ha med seg på reise og bruke på flyet i luften, samt når du er vel fremme for å motvirke det den tørre kabin- og flyplassluften gjør med huden din.

2. Damascan Rose Facial Treatment: En deilig, konsentrert ansiktsolje som inneholder vitamin A og E, som forsterkes av ti ulike planteekstrakter. Denne kan brukes som et pleieprodukt alene (på med et hårbånd, massere oljen godt inn før jeg setter meg stille i sofaen og ser på en tv-serie sånn at den får virke og trekke godt inn i huden før ansiktet treffer puten), eller du kan blande opp til tre dråper av oljen inn i fuktighetskremen din. I tillegg til å være godt for huden gir det ansiktet ekstra glød å gjøre dette. Vinteren er ikke tiden for en matt (no makeup) makeup-look, og den duggfriske looken kommer dessverre ikke helt av seg selv. Oljen har en guloransje farge og en nokså konsentrert lukt. Denne vil du med andre ord ikke søle på verken klær eller sengetøy.

3. Parsley Seed Anti-Oxidant Facial Hydrating Cream: En aktiv, beroligende krem basert på fuktighetsgivende planteekstrakter og antioksidantrike ingredienser som metter og styrker huden. Spesielt egnet for tørr hud. Konsistensen oppleves lett selv om kremen er fyldig (uansett hvor motstridende det måtte høres ut). Lukter herlig på unisex-aktig vis.

4. Elemental Facial Barrier Cream: En intenst nærende, pleiende og beroligende fuktighetskrem spesielt egnet til å beskytte hud som eksponeres for ekstremt vær, slik vi gjør om vinteren her i nord. Kremen beskytter mot ytre påkjenninger ved å opptre som en barriere på huden, og det uten å føles som en tykk og seig kuldekrem. Dufter i tillegg av deilig ingefær!

Alle produktene er unisex, og er du av typen som ikke bruker så fyldige kremer resten av året kan jeg anbefale å dele disse produktene med samboeren/partneren din. Sharing is caring og så er sjansen større for at produktene blir brukt opp før de går ut på dato.

Fikk du ikke lyst til å besøke en Aesop-butikk nå? Sniffe litt.. Det fikk jeg. Og så trenger jeg en venninnegave til helgen.

Vi høres.

J x

(Produkter er gitt til testing, meningene er mine. Inlegget er ikke betalt.)