Hvor det hele starter

Jeg gleder meg veldig til å begynne å dele noen av mine hverdagstanker og observasjoner i livet. For de som ikke kjenner meg så har jeg jobbet som modell i 8år, utdannet meg som yogainstruktør og vært med på Top Model Norge og Kjendis Farmen.

Dette er erfaringer jeg er veldig takknemlig og glad for at jeg har fått være en del av. Alt man opplever i livet på godt og vondt er med på å forme deg til å bli den personen du er i dag. Livet er et magisk eventyr, om du tillater det.

En av de letteste og mest morsomme måtene å bli kjent på er rett og slett å dele 20 ting du kanskje ikke visste om meg.

 

 1. Jeg er født i Trondheim og oppvokst i Stokke, snakker derfor flytende (om det er lov å si) trøndersk. Hele familien min er en stor gjeng gærne og joviale trøndere.
 2. Jeg sa alltid til mamma som liten at hun måtte ha døren på gløtt når jeg skulle legge meg i tilfelle prinsen kom og hentet meg.
 3. Jeg reddet en griseunge fra å dø under en grisefødsel en gang som 9 åring. Ja, du leste riktig.
 4. Jeg har alltid vært i forhold, siden jeg var 16 år gammel. Alltid trivdes best med en partner enn alene. Noe som faktisk har endret seg veldig den dag i dag.
 5. Det finnes nesten ingen grenser for hva jeg gjør for folk jeg er glad i. Ofte glemmer jeg meg selv i det hele.
 6. Jeg er dønn ærlig. Litt for ærlig.
 7. Smile og le er hverdagskost. Selv på en tung dag kan jeg alltid se humoren i noe.
 8. Jeg deler heller en god samtale med noen enn å se på en film eller serie alene. Jeg får ny energi og påfyll av å omgåes folk.
 9. Første gang jeg prøvde yoga så tenkte jeg at det var absolutt ikke noe for meg. Nå er jeg instruktør.
 10. Hvis jeg er interessert i noen så er jeg totalt uredd for å sjekke de opp.
 11. Noe av det vakreste jeg vet er å bli kjent med nye mennesker, jeg er så nysgjerrig på mennesker.
 12. Min spiritanimal er en hjort, eller bambi.
 13. Jeg ble sønderknust over foreldrene mine som barn siden de ikke meldte meg på «Småstjerner i sikte». Jeg var sikker på at jeg kom til å bli popstjerne.
 14. Jeg er en håpløs og ekte romantiker. Hvis ikke kjærligheten er like passionate som i f.eks filmen Notebook så ønsker jeg den ikke. Jeg tror virkelig på eventyrkjærlighet mellom to mennesker. Jeg vet det finnes.
 15. Jeg har hatt heftig kjærlighetssorg rundt 3 ganger.
 16. Jeg har vært utbrent 4 ganger.
 17. Jeg har 1 søster og 3 brødre. Texas i leiren fra tidlig alder.
 18. Drømmer om å dra på oppdagelsesferd til Amazonas.
 19. Øyekontakt, kroppsspråk, energien og karisma er det første jeg fanger opp med mennesker rundt meg.
 20. Intuisjonen min blir sterkere og sterkere. Det er ofte jeg kan føle at noe skal skje før det faktisk har skjedd. Uansett hvor merkelig det høres ut!

Det jeg kommer til å skrive mest om her på Dailystory.no er om følelser, verdier og moraler. Mine livsfilosofier, hva jeg står for, hvilke tanker jeg har om ulike temaer og hvem jeg er som menneske. Jeg synes det er så fascinerende og kjenne på hele følelsesspekteret. Absolutt alt du kan oppleve å føle inni deg i løpet av en dag, i hver eneste lille celle i kroppen. Noen mennesker er veldig lukket. De føler bare utenpå. De har kanskje et veldig kontrollert forhold til de ulike følelsene. Det er ikke alle som går i dybden i hva de kjenner, her og nå. Jeg tror oppriktig at om man lever et helt liv, uten å føle sterkt og lidenskapelig så har man virkelig ikke kjent på hva det vil si å leve. Tenk å kunne føle glede og ren lykke over de minste ting? Tenk å bli fjollete og fnisete over ingenting? Tenk å kunne la tårene renne av en rørende film? Hvorfor har det alltid vært slik at man skal være tøff når det kommer til å føle? Som om det å være nummen blir noe å glorifisere. «Det du ikke kan føle på vil ta livet av deg», var det noen som delte med meg en gang. Jeg har alltid siden den gangen tenkt mye på den setningen. Det betyr jo alt.

Det er en grunn for at vi mennesker er skapt sårbare, sterke, dramatiske, kjærlige og komplekse. Vi SKAL føle. Følelser er energier, noe vi ikke kan utslette. Det er så befriende å kunne være seg selv. Vise hele verden hva du føler. Ikke vær redd for å dele og vise. Jeg elsker å være sårbar, jeg elsker virkelig å dele på godt og vondt. Nettopp fordi jeg ønsker at de folkene jeg har i livet mitt skal være glad i meg for den jeg er. Ikke bare det overfladiske, lette, ikke bare latter, smil og den typiske «picture perfect verden» de fleste føler det er mest komfortabelt å vise. Hvis du ikke kan dele de andre følelsene du også har inni deg, hvor ensomt og ensformig er ikke det? Hva med alt det andre du også føler, det er jo også deg.

Jeg er en stor tilhenger av positiv psykologi. Og mener oppriktig at man skal se løsninger selv når man føler på det som er tungt og vanskelig. Det er viktig å ikke dyrke sorgen, det er viktig å ikke la alle følelsene ta overhånd. Alt handler om balanse. En følelse er bare en følelse, du trenger ikke å identifisere deg med den. Men, ikke vær redd for å føle det eller vise det til verden selv om det er noe du skammer deg over eller ikke helt klarer å forstå. En fantastisk og nær venn av meg som heter Hege Fikenbaum Rikeles, sa til meg for ikke så lenge siden at vi mennesker beveger sinnet våres som naturen. Du kan se det harmoniske bildet hvor alt står helt stille i balanse og du kjenner ikke på et eneste vindkast en gang. Plutselig rasler det i alle greinene i et tre, og det kommer 10 meter høye bølger fra flatt hav. Noen timer senere er alt helt musestille igjen og harmonisk. Livet er organisk og dynamisk. Alt er i bevegelse og stadig endring. Følelser kommer og går alltid. Observer, lytt og lær. Men, alltid vær ærlig med deg selv og omverdnen.

Dette er mitt første innlegg og mine første tanker jeg ønsket å dele med dere. Kom gjerne med temaer dere vil jeg skal drøfte og dele mine tanker rundt. Så gjør jeg det.

Tusen takk,

-Maiken<3