En solelskers bekjennelser

I dag har jeg vært hos Ida på Zo Skin Health Norway og fått vite hvordan det står til med huden min. Sånn virkelig.

Jeg er en solelsker. Dersom solen skinner finner du meg stort sett utendørs. Et lite eksempel: da solen kun sporadisk tittet frem gjennom regnbygene under hele sommerferien i Lillesand for et par år siden – hoppet jeg inn og ut av solstolen som en gal –  i desperat forsøk på å fange noen etterlengtede solstråler. Nesten litt mini-intervall-trening.

Jeg har absolutt ikke vært flink til å bruke solkrem i 20-årene, men i 30-årene skjerpet jeg meg og brukte solfaktor året rundt. Sol er jo noe av det som sliter/ødelegger huden raskest og dermed er det lurt å investere i en god solkrem. Min nydelige mamma har alltid vært oppdatert på det nyeste innen hudpleie og indtroduserte meg for solkremen til Zo Skin Health by Obagi for noen år tilbake. Jeg er sikker på at dette gjorde at jeg fikk ekstremt lite pigmentflekker under graviditeten selv om jeg solte meg mye. Solkremen har vært fast følge hver sommer, og kommer til å fortsette å være det fremover nå som jeg skal prøve meg på en hudpleierutine spesialtilpasset min hud.

Min hud, ja – hvordan står det til med den?

Jeg er 41 år gammel og har huden til en på 44åring på en side -og (..hold deg fast) 50 år på den andre 🙂 Kanskje denne siden jeg får mest sol på eller sover mest på? Jeg hadde gruet meg litt til å se hva all denne soldyrkingen har gjort av skade opp igjennom da jeg har sett at slike bilder får en til å se eldgammel ut.

Litt eldre der ja…

På den positive siden har jeg veldig fin hudkvalitet og lite rynker for alderen, så skaden kan reverseres sier de. Skaden ligger altså hovedsakelig under huden.

Anne (som er sykepleier) hos Hudhelse gav meg en full ansiktsbehandling med rens, skrubb, melkesyrer og til slutt produktene hun mener vil være bra for huden min. Jeg ble overrasket over at hun mente jeg ikke trengte så mye annet enn å være flink med å:

1/ Rense huden hver morgen og kveld

2/ Bruke en god dag/nattkrem

3/ Skrubbe/peele huden en gang i blant

4/ Bruke solkrem! Gjerne den som er vannfast siden jeg trener så mye ute.

 

Nybehandlet og feelin´fresh

I et tidligere innlegg har jeg fortalt at jeg ikke har gått på hudpleie de siste 15 årene da jeg synes at huden min bare blir stresset av for mye pirk og styr. Behandlingen i dag gjorde bare at jeg fikk en fin glød i huden og at den føles babymyk. Heretter skal jeg kanskje unne meg en behandling i ny og ne.

Ida hos Zo Skin Health Norway

Ida gav meg en oversikt over produktene jeg skal bruke de neste månedene, og dette er ikke super-aktive produkter som vil gi meg flassende hud, rødhet eller irritasjon. Det vil heller gi huden beskyttelse mot solen og miljøet, i tillegg til å jobbe med problem-områdene mine som er en fet t-sone og små, men aktive porer.

Solfaktor, øyekrem, rens, dagkrem og serum i tillegg til en skrubb jeg kan bruke noen dager i uken og pads for dagene jeg føler t-sonen ektra fet.
Planen fremover

Nå er jeg spent på om huden min i samarbeid med Zo Skin Health By Obagi kan reversere gammel morro og få hudkvaliteten min ned i 41 år på begge sider. Gjerne yngre også, om mulig 🙂