Salaten du lager på fem minutter

Trenger du et oppskriftstips tips når du får uventet besøk, skal ha lunsj med venner eller trenger den perfekte lille retten på tapasbordet? Denne salaten er perfekt. Den er også et nydelig tilbehør til lam.

Chevre og rødbeter passer perfekt sammen. Det er ingen hemmelighet. Ofte lager jeg en salat med varm chevre. Med andre ord en Chevre Chaud. Det sies at når osten myknes litt fremhever det smaken og gir en bedre konsistens, men jeg synes den er vel så god når den ikke er varmes opp. Når sommeren nærmer seg liker jeg en frisk og crispy salat.

Søte rødbeter vendt i en god vinagrette, myk avokado, frisk salat og crispy pinjekjerner. Jeg danderer det hele på en seng av sprø salat, og synes bitterheten på ruccolaen setter en ekstra fin spiss på det hele. Denne salaten finnes det sikkert tusen oppskrifter på, men jeg har funnet min egen favoritt. Hemmeligheten (som nå ikke er en hemmelighet lenger finner du i dressingen). Oppskriften på den er Ole Martin Alfsens sin. Jeg elsker oppskriftene hans, men lager ofte min egen lille vri. Jeg har aldri klart å følge en oppskrift til punkt og prikke. Det er derfor gjærbakst og jeg ikke passer sammen.

Det er ikke så mange ingredienser som skal til, og her kan man velge å variere etter hva man har i kjøleskapet. Det enkle er ofte det beste, og jeg liker retter jeg kan lage på slums og i hui og hast.

1 pakke rødbeter i lake

Fersk chevre (jeg kjøper store tykke chevre i sverige, og bruker en halv)

1 pakke ruccola eller bladspinat

1 avokado

Pinjekjerner (eller valnøtter eller solsikkekjerner)

Fersk timian

Dressing;

1 ss sherryeddik

1 ss honning

1 ss sennep

0,5 dl olivenolje

10 valnøtter, finhakket

4 ss finhakket eple

Salt og pepper etter smak

Legg salaten på et fat, legg så på avokado, rødbeter i båter eller skiver. Skjær av det hvite på chevren, og smuldre denne over.

Ingrediensene til dressingen vispes sammen. Smak deg til med salt og pepper.

Sprinkle dressingen over salaten (eller server den ved siden av om du foretrekker det). Jeg synes det blir best når dressingen vendes inn i salaten. Dryss over pinjekjerner og frisk timian.