Jentetur med baby på armen

Har akkurat kommet hjem fra jentetur i København. Vi var tre venninner med hver vår baby på armen. Å reise med barn er noe annet, men for en tur det ble.

Tanken streifer meg selvsagt i det jeg setter meg på toget mot flyplassen grytidlig om morgenen på avreisedagen «hva er det vi har begitt oss ut på nå?». For hvordan skal det gå gjennom sikkerhetskontrollen, på flyet, på vei til hotellet, hun må rekke å få nok pupp, sove nok og bli stimulert litt også. Men så bærer det av sted og da er det bare senke skuldrene og tenke at det får bli som det blir. Med andre ord bare ikke ha de høyeste forventningene.

Det var meldt pent vær og flyturen ned gikk som en drøm. Vi fikk en rad bak i flyet hver oss, og alle tre babyer sovnet. Vi reiste med håndbaggasje og små reisevogner og tok metroen mot hotellet. Litt kløning med Google Maps og noen minutters gange i feil retning til tross, kom vi oss til slutt til hotellet og fikk lempet av. Neste mål var lunsj. Igjen bommet vi litt på kollektivtransport, men humøret holdt seg oppe selv om det var lenge siden vi hadde spist. Til slutt kom vi oss til Apollo Bar hvor vi kunne nyte lunsj ute. Det var sol, men ikke spesielt varmt. Med barn i Køben må man nesten legge opp til å spise steder hvor man kan sitte ute, for å ta med vogn inn var ikke særlig velkomment noen steder. Man kan jo ha barnet i fanget eller i en babystol, men det var ikke alltid like lett når ungene sov til ulike tider i vognene sine. Apollo, som ligger inn i bakgården ved Kunsthall Charlottenlund i Nyhavn, kan anbefales. Jeg hadde vært der før, men ville gjerne tilbake og ble ikke skuffet denne gangen heller. God mat. God vin. God stemning.

Om sommeren, som sist jeg besøkte Apollo Bar, er veggene på den vakre bygningen Eføy-bekledde.

Etter lunsj, som i praksis betyr så fort barna begynner å bli skikkelig utålmodige, «la meg bare hive i meg siste slurk av kaffen», gikk vi en tur i noen butikker som ligger i Grønnegade. Vi besøkte blant annet Paloma Vintage og Lubarol (Gothersgade), som begge er butikker verdt å besøke. Butikker som er litt typisk danske og som vi ikke har makne til i Norge. Shopping er ikke så lett med tre barn på slep, så det var aldri planen å gå mye i butikker. Men litt er bedre enn ingenting.

Vi hadde kun én overnatting. Kvelden vi hadde i Køben hadde venninnene mine, som begge har barn som er 9 måneder, skaffet barnevakt for kvelden for å kunne gå ut og spise. Jeg som har en baby som jeg fremdeles må amme veldig ofte ble på hotellrommet. Handlet inn masse deilig tapas-mat fra Irma (fantastisk matvarebutikk) og la meg tidlig.

Neste morgen gikk vi fra hotellet til Fredriksberg i morgenrushet blant alle syklistene på vei til jobb. Danskene er ikke superhøflige mot folk med barnevogner, det stusset vi litt over hele turen, men lot det ikke gå innpå oss. Det toppet seg litt da vi kom til Les Trois Cochons hvor vi skulle spise frokost. Der var servitøren så uhyggelig at vi bare måtte gå videre. Alt vi gjorde var feil i hans øyne. Synd var det, for restauranten er et veldig fint sted. Vi trengte ikke gå langt heldigvis. Rett over veien ligger Granola og der kunne vi sitte på fortauet med ulltepper og se på livet mens vi spiste.

Tørkede blomster-trenden er megastor i København. Her kunne man sette sammen buketter selv.

Etter frokost hadde vi litt dødtid fordi mange butikker på Fredriksberg ikke åpner før kl 11. Men vi surret rundt, fikk ammet, skiftet bleier – tiden går og alt går litt langsomt når man er på tur med barn. Omsider fikk jeg shoppet litt, Liberty-soff fra Tout Petit, et stripete Mads Nørgaard-sett til Nomi og noen oppbevaringsbokser i fine farger til rommet til Bodhi.

Fra Fredriksberg gikk vi langs søerne mot Nørrebro og derfra mot SMK Kantina, kafeen som ligger i Statens Musem For Kunst. (Gikk rundt 18.500 skritt begge dagene vi var der. Ikke verst.) Museumsbygningen er så vakker at man bare må stoppe opp og ta det inn. To Magnoliatrær på utsiden av bygget stod i full blomst. Jeg har aldri sett et så stort Magnoliatre som det ene før. Lunsjen var god, og i museets forhall var det stor boltreplass så de store babyene kunne krabbe rundt og bevege seg litt. Igjen fikk vi matet og skiftet bleier før vi dro mot hotellet og så flyplassen. ARKET har åpnet butikk på flyplassen, så vi visste at vi kunne shoppe litt og spise en sunn matbit i kafeen deres på vei hjem. Det ble noen fine nøkkelplagg og deilige sokker med hjem i sekken. ARKET sender endelig fra nettbutikken sin til Norge, men det er også noe med å prøve før man kjøper.

Flyturen hjem gikk også fint, men så fort jeg begynner på hjemreisen gleder jeg meg alltid veldig til å komme hjem.

Vår lille jentetur til Køben ble en så fin tur, med tre små som oppførte seg ekemplarisk hele veien. Byen viste seg fra sin beste side, sett bort i fra litt vind, skarp luft og noen få uhyggelig mennesker. Vi var alle enige om at vi kunne bodd i København langs Søerne, og at denne jenteturen må bli en tradisjon.