Sørlandspåske

Det er noen steder som umiddelbart gir hvilepuls og smilefjes. Lillesand i påsken gjør sånt med meg i hvert fall.

Vi dro med oss unger, bikkje og påskeegg og åpnet hytta for sommeren på tirsdag denne uken. Det er en solid kjøretur, men vel verdt hver time i det du kommer hit. Utsikten er noe av det vakreste jeg vet om. Det turkise vannet i solskinn og de vakreste solnedgangene på kvelden.

Utsikten fra soverommet og kjøkken
De rosa kveldene
Solnedgang på Lillesand-vis

Her nede gjør vi akkurat det vi har lyst til. Derfor starter jeg hver morgen med en løpetur langs Langevannet og opp Fløresteinen der jeg kan se ut over hele byen. Det er en 8-10 km tur med vakker natur og naturlig intervaller. Noen ganger gjør jeg styrkeøvelser på toppen, men i dag bare koste jeg meg med utsikten.

Etter en dusj og en sen frokost roper naboen at det er vafler på gang. Naboen Bjarte er nemlig en av Arnulfs beste venner, det samme er hyttenaboen Roger rett bak. Vårt lille hytte-samfunn er noe av det jeg synes er så koselig med å være her nede. Theo stikker som regel over til tvillingguttene til Roger og Tone, mens tenåringene liker seg best hos Bjarte som alltid har noe å lære bort.

Påskeferie tar på

Arnulf og Bjarte har lagt ut flyndre-line som vi skal opp senere i kveld så da blir det kanskje flyndre på menyen i kveld.

Ellers går det i påske-ferie-modus med bøker, generell latskap og diverse prosjekter. Scott og Arnulf skal lage et arduino-prosjekt. Techno-nerds vet hva dette er, men for oss andre er det en mikroprosessor du kan programmere til å gjøre ulike elektronikk- og programerings-greier.

Arduino-gang
Blodig alvor ☺️

Ellers har Theo og jeg funnet Sørlandets svar på Kaffebrenneriet – Lokkemat i Vestregate 11. Åpent nesten alle dagene i påsken, fin uteservering, god kaffe og ligger ved siden av en lekeplass som Theo digger. Ganske perfekt!

Vi møtte også papegøyen Oscar som kunne vinke og si hadet. Lillesand leverer.

Jeg gjennomførte ett ufrivillig bad i sjøen (skulle bare kjenne litt på tempen, men datt uti med klær og alt) og et frivillig (og kort) bad rett etter 😅 Godt å kjenne at jeg lever.

Bare etter noen få dager her nede føler jeg meg mer avslappet og tilfreds enn på lenge. Og jeg kan virkelig ikke vente til vi skal tilbringe sommerferien her. Tenk om det blir like bra som i fjor?! Det blir nesten for mye å håpe på.

Ønsker alle en god påske uansett hvor du er!