Miljøvennlig jubilant – Rudolph Care 10 år

I dag er fokus på bærekraft, helse og miljø nærmest en selvfølge for et hvert brand, uavhengig av hva de selger. Sånn har det blitt, og godt er det. Slik var det ikke for 10 år siden da Andrea Elisabeth Rudolph lanserte skjønnhetsmerket Rudolph Care i Danmark. I år har Rudolph Care 10-årsjubileum og produktserien er velkjent og mer populær en noensinne.

Andrea er tidligere svømmer og brukte i tiden som aktiv naturligvis mye bodylotion for å unngå tørr hud. Hun kom til å tenke på alle kjemikaliene som trakk inn i huden med all bodylotionen hun brukte. I 2006 var hun lykkelig gravid og tok i forbindelse med en Green Peace-kampanje en test for å finne ut hvor mange kjemikalier hun hadde i kroppen. Prøveresultatene gjorde henne både skremt og sint, og da hun fant ut at mye av det skyldtes skjønnhetsprodukter kastet hun alle produktene hun hadde i skapet. I butikkene fant hun få produkter som var miljøsertifiserte og fant også fort ut at ikke alt som er naturlig, nødvendigvis er utelukkende bra. Selv hadde hun ingen bakgrunn innen skjønnhet, men som tidligere journalist brukte hun sin bakgrunn til å undersøke alt om sertifiseringer, kjemikalier og ingredienser. Slik oppsto ideen om Rudolph Care. Serien var først ut i verden med å være både Svanemerket og Eccocert/Cosmos-sertifisert.

«Jeg skapte Rudolph Care, fordi jeg ville ha det hele. Fin hud, luksuriøse produkter og sikkerhet om at jeg ikke tilfører kroppen og naturen potensielt hormonforstyrrende og skadelig kjemi.»

Forbrukere i dag er mer opptatt av miljø- og helsevennlige produkter større enn noensinne, i tillegg er de kravstore. Og er man tidlig ute med en trend skal man jobbe hardt en god stund før man får luft under vingene. Slik har det nok vært for Rudolph Care. Veien til suksess var lang, men Andrea trodde sterkt egen idé og jobbet både målrettet og beinhardt. I dag er hun stolt av at merket har blitt så etablert i markedet og føler seg trygg på at det er fordi Rudolph Care «lager virkelig fine produkter».

«Det er ikke vanskelig å selge en krem en enkelt gang, men å selge den flere ganger er vanskelig», resonnerer hun.

I mine øyne er Andrea virkelig en sej kvinne. I tillegg til å ha fulgt med på Rudolph Cares reise tilbake fra da jeg jobbet som skjønnhetsjournalist, følger jeg også Andrea (@andrearudolph) og Rudolph Care (@rudolphcare) på Instagram. Hun er åpen, nedpå og ærlig på sin Instagram-konto og deler små og store øyeblikk fra både jobb- og familieliv. I tillegg skriver hun jevnlige blogginlegg kalt Rudolph Stories på Rudolph Care sin hjemmeside. Jeg liker at hun deler, og lar meg inspirere.

Med mann og tre barn bor hun i en leilighet i København. Hun virker å leve et veldig normalt liv samtidig som hun driver egen business med stor suksess. Ingen divanykker på denne dama. Det kan jeg like. Hun deler også litt om trening og sine mange svømmeturer som hun foretar seg året rundt. Jeg er svak for helårsbadere, og skal bli en selv i år. (I vinter har amming stoppet meg. Brystbetennelse, nei takk.) I tillegg er hun flink til å ta vare på sine ansatte. Det ser ut som de har det gøy på jobb, er flinke til å feire små og store jobbseire og til finne på fine ting sammen. Teambuilding er så viktig!

Sommeren er i anmarsj og jeg kan ikke anbefale solkremene til Rudolph Care nok. Både til barn og voksne. De er deilige på huden og snille både mot deg og miljøet. Acai Anti-Ageing Facial Oil er en annen favoritt, det samme er kroppsoljen og body lotionen. Er du gravid eller har en liten en, er Mommy & Me et deilig produkt for voksende mave og babystump.

Dette innlegget er ikke betalt på noen måte, men en hyllest til en merkevare, og en businesskvinne jeg ser opp til. Som skjønnhetsjournalist har jeg tidligere, og av og til fremdeles, mottatt produkter til testing eller som gave fra Rudolph Care. Men jeg har også kjøpt mange produkter fra Rudolph Care selv, og anbefaler de videre fordi jeg virkelig liker de. I Norge selges Rudolph Care hos omlag 60 utsalgssteder i hele Norge.

/J x

Alle bilder lånt fra Rudolphcare.dk.