Vårsalat med melon og scampi

En deilig og lett vårsalat frister alltid når solen titter frem. Jeg blir lettere til sinns og har alltid lyst på litt lettere mat. Råvarer i sesong er det beste som finnes. Det er ingenting som smaker bedre enn det.

Denne lille salaten lager jeg ofte når jeg er i Frankrike. Her finner man modne meloner, og vellagrede skinker i alle varianter. I denne salaten kombinerer jeg både kjøtt og skalldyr, så med andre ord en liten surf-and-turf.

Denne salaten kan fint serveres som en forrett, men da hadde jeg nok valgt å droppe grillspydene med scampi slik at den ikke blir for mettende.

Oppskrift;

1 stk liten Galia melon per person

Bresaola skinke

Frisee salat

Frisk mynte

Start med å kutte av toppen av melonen. Frø fjernes. Hul ut melonen, og lag fine biter med en skje. Ta vare på både skallet og melonkjøttet. Skallet skal brukes som en skål. Snu melonskålen opp ned på et tørkepapir og la den renne av seg. Når dette er gjort fylles melonen med bresaola, frisee salat, melonkjøtt og frisk mynthe. Rett før servering helles dressingen over.

Dressing;

1 del honning

2 deler olivenolje

2 deler ferskpresset sitronsaft

Pepper

1/2 del eddik

Jeg slumser alltid litt når det kommer til dressing. Men det viktigste er at den inneholder sødme, olje, noe surt (sitron eller eddik) og krydder. Ingrediensene blandes sammen, smak til med salt og pepper, og hell over salaten. Har du ingen av ingrediensen for hånd kan du gjerne bruke en søt balsamico eddik som erstatning.

Scampi spyd;

5 scampi per person, skrelt men halen i behold.

Finhakket ingefær

Finhakket hvitløk

Litt olivenolje

Finnhakk ingefær og hvitløk og bland dette inn i olivenoljen. Vend scampiene i blandingen. Tre de på et grillspyd, og stek de raskt i en panne. Når de har tatt farge på begge sider er de ferdige. Dryss over hvitløkspepper før servering.

En frisk og lett vårsalat på menyen. Denne skal jeg lage til 17-mai da vi slår sammen frokost og lunch og den lille familien skal spise en god brunch. Barna elsker melon og skinke.

En favoritt her hjemme.