Norske Cuvget gjør det stort i USA

Har du hørt om Chaga-sopp? Hvis du er litt over gjennomsnittet opptatt av helsekost så har du kanskje det. Historisk har Chaga-sopp vært brukt som naturmedisin for å helbrede en rekke sykdommer og plager koblet til immunforsvaret. Ulike former av soppen, som for eksempel pulverisert Chaga brukes i både kaffe og te, og er en stor trend innen superfood om dagen.

Gründer Geir Håvard Kvalheim, var den første til å ta soppen i bruk i hudpleie. Arktisk Chaga er en av hovedingrediensene i hudpleieserien Cuvget som Kvalheim står bak. I USA har produktene rukket å bli svært så populære.

Kvalheim kommer fra en liten by langt nord i Norge, og vokste opp med mye friluftsliv i hardført vært. Fascinert av landskapet i nord, de lange, mørke vintrene og lyse somrene og ikke minst vegetasjonen som levde godt gjennom alt dette, var han overbevist om at den arktiske naturen bar på noen hemmeligheter som var overførbare til hudhelse.

Close-up of birch in Finland

Men han tok ikke lett på oppgaven. Forskning måtte til og Kvalheim allierte seg med de beste fagfolkene som kunne hjelpe han med å overføre både prinsippene og ingrediensene fra den arktiske naturen til å bli en hudpleieserie.

Urbefolkningen i nord har et eget ord for det å få innsikt i naturens hemmeligheter. De kaller det Cuvget. Cuvget betyr «å opplyse». Den arktiske Chaga-soppen kaller de «skogens diamant» og «udødlighetens sopp», kan man lese i seriens lille pamflett. Fint, hva?

Veien til mål var lang (5 år med forskning, for å sette ting i perspektiv) og svaret Kvalheim lette etter lå i den arktiske Chaga-soppen, som er selve nøkkelingrediensen i hudpleieserien, en ingrediens som hylles for å effektivt bidra til å redusere celleskader i huden.

Arktisk Chaga-sopp vokser utvendig på stammen til blant annet bjørketrær i nordlige strøk. I disse arktiske strøkene utsettes soppen for ekstremvær både sommer og vinter. For å beskytte seg selv har den over tid utviklet en unik sammensetning av aktive biologiske komponenter som gjør denne soppen superpotent.

Under en skjønnhetsmesse i USA ble Cuvget, som stod på stand og presenterte hudpleieserien sin for det amerikanske markedet, oppsøkt av en representant for en stor potensiell kunde. Representanten kunne ikke da avsløre hvilket utsalgssted det gjaldt da de ønsket informasjon og mulighet til å bedømme ulike merker på en mest mulig objektiv måte. Lang historie kort, representanten lot seg imponere. Det viste seg at det var Amazon Luxury sin ekslusive beauty-avdeling det gjaldt, og hvis du ikke kjenner til Amazons verdensherredømme i USA, så kan jeg avsløre at det er stort. Norske Cuvget, basert på arktisk Chaga-sopp, kom gjennom nåløyet og ble kjøpt inn av Amazons Luxury Beauty-avdeling. Produktene har rukket å bli svært populære over dammen. Og det er ikke verst i et så stort, veletablert og allerede nokså mettet skjønnhetsmarked.

Er det ikke rart hvordan norske produkter kan bli store i utlandet før vi rekker å få det med oss her hjemme? Kanksje er det ikke så rart når ting lanseres i ulike markeder nokså parallelt, men det er uansett gøy. Gøy at en grunder fra Nord-Norge la den arktiske naturen til grunn, iverksatte god forskning, og kom frem til en hudpleieserie som med sine aktive ingredienser fremmer god hudhelse.

Serien i seg selv er liten og kompakt på den måten at den består av nokså få produkter sammenlignet med mange andre ekslusive hudpleieserier i kosmetikkbransjen. Produktene får gode anmeldelser av kunder både her hjemme og internasjonalt. Les mer om Cuvget og finn din nærmeste forhandler på merkets hjemmeside skulle du ha lyst til det.

Innlegget er ikke sponset, men skrevet som en redaksjonell sak etter at serien ble presentert for meg på et pressemøte tidligere i år.