På-vei-salaten!

Gjesteinnlegg av Kristin H. R. Nielsen, aka @ludokriss // Forfatter av Håndplukk —

 

«Åneiii …!!! De bad jo om å ta med noe ’til bordet’…!»

Skjorten har typisk nok feil brett og du mangler den høyre sålen i skoen… 17. mai-sløyfen har du glemt hvor ligger, men nå må du tenke på hva du skal ta med av mat?!

Null stress!

Ta en salatbolle/boks med lokk/brødpose under armen og kjør salatplukk på vei til feiring!

-almefrø-

Har du kikket opp i det siste og sett disse klasene? Almetrær kan du finne nærmest over alt, og på våren kommer frøene på naken kvist. Plukk noen håndfuller og du har en super salatbase;: frisk agurk-aktig på smak sammen med lett nøttepreg og ganske så saftig.

-skvallerkål-

Bladgrønt du skal kjempe hardt for å unngå! Snikende flak dekker skråninger og bed, vær litt frekk og ta med deg noen av disse selv om du ikke eier grunnen… I utgangspunktet gjør du en fin lukejobb! Lett bitter på smak, noe som bygger kompleksitet og struktur i salaten. Kan plukkes fra hverandre i mindre blader eller hakkes. Alt kan spises.

-løvetann-

Vårens sol – uansett klarvær eller regn! Alle deler på løvetann kan brukes. De myke vårbladene er som ruccola og blandes med det andre grønne. Blomsten kan dekorere alt fra pølsa til champagnen- Er du perfeksjonist, drar du de gule kronbladene ut av hodet og drysser dem akkurat der du vil gi litt farge!

engkarse

 

Dette er dama med punch!

Engkarse både pynter vakkert og sparker fra seg smaksmessig: med en pepperaktig tone gjør den salaten livlig og energisk! Hakk den i biter og dryss blomstene på til slutt.

forglemmegei

Finere topping skal du lete lenge etter! Plukk til du er flau og vit at du får det bedre i sjel og kropp til tross.

Men…?!

Du er redd for veistøv og hundetiss..? Gi håndplukket ditt et kaldt vannbad når du kommer frem. Lån et kjøkkenhåndkle av vertskapet for å la vannet renne av urtene, og stjel en klunk olivenolje og en sitronskive fra velkomstdrinken til å ha over når de er tilbake i salatbollen/boksen eller brødposen. Bland det lett sammen og sett det på bordet.

-grønn & glad salat-

Din unike salat er vel fremme til glede for alle gjestene! -Og vet du; når du har brukt et sekund her og der på plukking, har skuldrene dine senket seg, og pusten er mindre stresset. Vinn-vinn…

God & grønnglad 17. mai!

🍀🇳🇴💚