Sommerprep!

Så var sommeren her igjen, og snart er det tid for ferie og reise. Jeg er hun som hvert år føler, helt ut i midten av juni, at beina er fortsatt er for bleke, bryn og vipper for blasse, håret slitt og preget av ettervekst. Så når ferien nærmer seg sånn på ordentlig våkner jeg brått og tenker «her må det tas noen grep».

I år er jeg i tillegg i ammetåke/mammaperm som i praksis betyr lite søvn og tid til egenpleie. Og med en baby som kun sover halvtimeslurer i løpet av dagen, har det ikke blitt mye tid til å sole beina på terrassen heller.

Men noen grep har jeg altså rukket å ta, og det beste en ansiktsbehandling jeg fikk i gave for lenge siden. Endelig fikk jeg sikret barnevakt sånn at jeg kunne nyte den med lave skuldre.

På vei til ansiktsbehandling.

Hos Babor Norge fikk jeg komme til en intensiv fuktbehandling som så flott heter Grand Cru Rose Glow Treatment. En antirynke-behandling som består av 6 trinn. Jeg fikk, ikke uventet, beskjed med en gang om at huden min var tørr og at jeg må begynne å peele oftere med en mild og skånsom peeling.

Jeg vet godt selv at huden min er tørr og at jeg burde være flinkere hjemme på badet, men desto bedre å få denne behandlingen sånn rett før sommeren. (Så skal jeg peele bort solkrem og skitt hver eneste kveld hele ferien for å holde på gløden).

Behandlingen begynner med deilig rens. Og det beste under denne delen av behandlingen er de varme, roseduftende håndklekompressene som får ligge på huden og senere vaske av produktene. Aaahh.

Step 2 består av en maske som påføres i ansikt, hals og bryst og denne skal øke sirkulasjonen i huden. Man kjenner at den virker. Ansiktet blir varmt og det prikker lett i huden. Deretter er det tid for ensym-peeling som påføres med pensel på ansikt, hals og bryst. Behandleren jobber med produktet mens det er på huden, før det vaskes av med varme kompresser.

Så er tiden kommet for Babors velkjente fuktampuller akkompagnert av en deilig ansiktsmassasje. Avslutningsvis blir man liggende med en deilig maske som skal virke i 15-20 minutter. Når den heter noe så fint som Grand Cru Ultimate Rejuvenating & Anti Wrinkle Mask, skjønner man at det er et luksusprodukt. Å få ligge på en oppvarmet behandlingsbenk i dempet belysning med en luksusmaske som gir fukt til ditt trøtte ansikt, og babyen din har det fint med mommo, ja da er det bare å lukke øyene og nyte.

Jeg fikk meg en tupplur, ble forsiktig vekket, smurte fjeset med Babors fantastiske BB Cream, og gikk ut av lokalene som en duggfrisk versjon av meg selv. Anbefales!

Så stopper ikke sommerpreppen helt der. Et annen rask og effektfull snarvei før sommeren (iallfall for meg som ikke gidder å sminke meg noe særlig i ferien) er å farge vipper og bryn hos en salong, fordi de har sterkere saker enn hjemmefarging. Jeg hadde så flaks at jeg trillet forbi en salong i Vika som hadde ledig time akkurat da Nomi sovnet i vognen. Inn og ut på en halvtime. Check, så var det gjort.

Vel hjemme var det håret. Skulle jeg ta en frisørtime nå, eller drøye til august. Hmmm. Jeg rotet i skapet og fant fram et produkt som vel er en slags glansvask. Revlon Nutri Color Cream. Den skal virke 3 minutter i håret i dusjen og resultatet sørger for en mer helhetlig farge over det hele.

Fotpleie i salong har jeg ikke rukket i år, så det ble en variant i en balje her hjemme i stedet. Med fotfil, pleiende produkter fra Gehwol og ny neglelakk fra Kure (så naturlig som det går an å lage en neglelakk, sa de på Gimle Økologisk parfymeri). Fotpleie i salong er en luksus jeg oftere drømmer om enn faktisk unner meg. Kanskje litt senere i sommer.

Til slutt er det bare å huske dry brushing og øke dosen A Hint of Summer fra Rudolph Care i bodylotionen, så skal jeg nok se at de beina mine ikke er de hviteste i gata. Og da kan ferien bare komme!

Elsker dry brushing på kroppen! Dette er den «stiveste» varianten fra Karmameju.

Langt innlegg. Takk til deg hvis du leste hele. Hva er dine triks for å føle deg sommerfresh? Del gjerne!

(Behandlingen hos Babor var sponset/gitt i gave.)
Etter ansiktsbehandling med BB Cream fra Babor. Nyfargede vipper og bryn og Revlon Nutri Color Cream i håret. Klar for sommerferie!