Clarion Hotel Oslo

Forrige uke flyttet jeg inn som spent gjest på Clarion Hotel Oslo. Det er et nyåpnet hotell på Bjørvika rett ved Operaen i Oslo. Jeg var veldig nysgjerrig på hvordan det nye hotellet ville oppleves og følelsen jeg ville få. Jeg har alltid hatt sansen for gammel stil på hoteller med en gammel historie bak seg.

Clarion Hotel Bjørvika endret synet mitt totalt fra første sekund. Det har en fantastisk sentral og smart beliggenhet. Du får en følelse av harmoni grunnet det er så nært havet, og kunst/kultur når Munkmuseet og Operaen er de nærmeste naboene. Det føles trygt og godt, samtidig som det er stort, åpent og luftig med en gang du går inn dørene. Inngangen møter deg med et kjempe koselig og stilig hangout/bar område på høyre side. Man ser et uteområde hvor folk sitter i solen og koser seg. Du får en følelse av et hjemmekoselig og moderne sted med en koselig uteplass med uteservering. Førsteinntrykket er et hotell som er opptatt av stil, interiør, kunst og personlighet. De har verdenskjent kunst flere steder, som inspirerer deg når du beveger deg rundt på hotellet. Jeg følte meg med en gang hjemme. Det var som å være hjemme hos noen som virkelig har klart og skape et fresht, delikat og moderne hjem. Stilig og hjemmekoselig er mine første ord. Ja, jeg velger å bruke ordet hjem og hjemmekoselig. Det føles ikke ut som et typisk hotel. Det har en egen særegenhet.

Menneskene som møtte meg var hjelpsomme og varme, på en ekte og god måte. Jeg fikk nesten heller lyst til og snakke med de enn å løpe opp å sjekke inn på rommet mitt. Nå skal det sies at jeg elsker å skravle, men jeg var også veldig spent på å se hvordan rommet mitt så ut.

Jeg tok heisen opp til niende etasje. Helt til toppen, der var rommet mitt: 969. Når jeg låser meg inn føler jeg meg hjemme med en eneste gang. Rommet er som en søt liten leilighet. Interiøret har behagelige oppløftende og deilige farger. Det er varmt, men samtidig lekent og elegant. Det er et eget sofa-område som gir følelsen av din egen søte lille stue og en vegg som avskiller avdelingen til soverommet. Sengene er til å bli helt Tornerose av. Jeg kan ikke huske sist jeg har sovet så godt. Madrassene, putene og dynene, hvor enn de kommer fra var helt magiske. Jeg var heldig og hadde min egen store terrasse. Der lå jeg og solte meg, mens jeg hadde Maiken-tid til å gjøre yoga, meditere og fundere over livet. Rommet og følelsen jeg fikk gjorde meg oppmerksom og kreativ. Det fikk meg til å tenke på hvor bra livet er, og alle de små detaljene vi har å glede oss over. Om vi virkelig er litt mer oppmerksomme akkurat her og nå.

Dagen etter min første natt ble jeg en liten eventyrer. Jeg løp opp og ned trapper, sjekket ut alle rom og testet ut frokosten og restauranten på hotellet. Som de fleste så er man veldig opptatt av at maten skal være bra når man først bor hjemmefra på et hotel. Hotellfrokost er noe jeg setter høyest, det er nesten det beste med hoteller synes nå jeg. Det skal sies, at frokosten til Clarion er noe for alle og enhver. Selv for meg som er vegetarianer. Det var som en tropisk jungel av frukter og mat å velge i. De har en frokostbar med stor plass og sitte området rundt som heter Raw Bar. Der jeg fikk servert de deiligste omelettene. Eneste jeg kunne ønske de hadde et bedre alternativ på er decaf. Men, hvor mange drikker vel det? De har et barkonsept som heter Kitchen & Table, der den svenske stjernekokken Marcus Samuelsson styrer showet med deilige retter. Og herlige Shuffer bar hvor du kan få en kjølig drink eller ti.

Det skal også nevnes at de har mange konferanserom, som kan romme opptil 400 personer i den aller største salen. På hotelåpningen var blandt annet Petter Stordalen innom og hadde stormkast som var veldig lærerikt og spennende å være en del av. Det var mange mennesker tilstede, topp stemning og stort engasjement.

Sist, men ikke minst vil jeg nevne treningsrommet. Jeg som jobber som modell, yogainstruktør og liker en sunn livsstil trener jo selvsagt så ofte jeg kan. Treningsfasilitetene var så bra at jeg kunne sikkert bodd i treningsrommet i noen dager. De hadde ALT, nesten litt for mye å velge i. Favoritten, uten tvil. Ellipsemaskinen!

Takk for meg Clarion, jeg kommer snart igjen!