HIT MÅ DU REISE

Er du på jakt etter et litt annerledes reisemål er det hit du må dra. Herregud for et fantastisk sted. Jeg ble helfrelst fra første sekund, og skal definitivt tilbake. Zermatt på sommeren -det finnes ikke noe vakrere.

Vi har jentetur en gang i året. Blåtur som vi kaller det. Alle betaler inn et fast beløp hver måned, og to av jentene får i oppgave å finne reisemål, og organisere reisen. Resten av gjengen får ikke vite destinasjonen før vi står på Gardermoen, og lurer på om vi skal videre med fly til utlandet eller om vi skal sette oss på et tog og feriere videre i Norge. Pass er alltid med. Det tar lite plass. Det eneste vi får vite er hva vi skal pakke med oss. Håndbagasje er tingen, og her gjelder det å følge pakkelisten til punkt og prikke. Det er fint lite man klarer å pakke for 4 dager, som skal veie under 8 kg. Men når det er sagt så er det fint lite man trenger. Jeg kom hjem med 2 rene t-skjorter, 1 badedrakt som ikke ble brukt og rene sokkepar. Toalettsaker holdt jeg til et minimum, men favoritt ansiktsmaskene måtte med (les mer om de; HER).

Vi stilte alle på Gardermoen tidlig fredags morgen. Veldig spente. Jeg hadde gjettet meg frem til Chamonix, mens dere som følger meg på Instagram holdt en knapp på Lofoten. De andre hadde tippet alt fra Færøyene, Island (der har vi vært før), Finland og fjelltur i Frankrike. Turen gikk til Zermatt!

Vi møtte han her, og klarte ikke å dy oss. Tror Northug ble hakket mer pinlig berørt enn det vi ble. 6 damer med teite hatter. Sånn kan det gå. Northug må tro at det var tidenes utdrikninslag, men det var det desverre ikke.  Jeg brukte derimot den samme jeansen og den samme skinntightsen to dager. Ingenting å si på det. Jeg hadde med et par joggesko og et par fjellsko. Ingen høye hæler -tro det eller ei! Selv om jeg var veldig fristet til å pakke med meg et par i back-up. Det eneste jeg savnet var faktisk kose-joggebuksen min fra Rails. Ellers hadde jeg det som trengtes, og det veide kun 6kg.

Jeg har feriert mye i alpene på vinterstid, og har vært i St. Anton, Lech, Zürz, Chamonix og Val d´Isere. Men alpene på sommeren er noe helt annet. 14-16 grader meldte YR.no, men vi kom frem til nesten 30 varmegrader.

Fredagen sjekket vi inn på et nydelig hotell, og med verdens mest vennligste «staff». En egen leilighet med 3 store soverom, kjøkken, spisestue og bad. Jeg tror jeg kan si at vi alle var litt i himmelen. Den første dagen gikk rolig for seg. Vi ble kjent med byen og hotellet. En liten tur i boblebadet på terassen tok vi oss tid til før vi ble ordentlige alpefolk som skulle spise ostefondue. Litt usikker på om det var raclette, fondue eller bordgrill. Men, smeltet ost tilsatt trøffel og champagne har aldri smakt bedre. Og jeg har aldri vært mettere.

Lørdagen var det klart for å bestige fjell. Da vi fortalte eieren på hotellet hvilken rute vi hadde planlagt stusset hun litt med en – «are you sure?» Hun foreslo diverse gondoler og snarveier, og mente dette var en heavy fjelltur. Vi var alle enige om at vi skulle bestige fjell, og lot oss ikke påvirke av hennes kommentarer. Det hører med til historien at den som hadde planlagt fjellturen er gravid, og har termin i desember. Dette kunne umulig være en så tøff fjelltur.

Det hører også med til historien at den ene gravide er den mest sporty av oss, og jeg hadde nok regnet med at den lille spretne magen hennes skulle påvirke formen hennes. Men der tok jeg feil. Jeg synes selv jeg trener nok. Jeg er på Barry´s i Sandvika 2-3 ganger i uken. Jeg har PT-timer hos Annema to ganger i uken, og jeg spiller også tennis 2-3 ganger i uken.

Vi var alle motivatorer for hverandre, og halvveis i turen var jeg sikker på at jeg ikke skulle klare å gå ett skritt til. Etter 332 etasjer, 22 398 skritt og 16,8 km var vi fremme. 3100 meter over havet. Jeg tror jeg aldri har vært nærmere døden. Det føltes ihvertfall sånn.

…fortsettelse følger…