Ansiktet mitt – Less is more

Etter 9 år som modell, en runde på Farmen og 6 uker i Costa Rica jungelen der jeg tok min yoga-utdannelse, har jeg lært enormt mye om huden min. Hva som fungerer og hva som ikke fungerer. I den artikkelen her skal jeg dele litt om min huderfaring, hvilke produkter jeg bruker nå og hva jeg synes har gitt best effekt.

Hud er ekstremt komplekst og varierer fra person til person, men også veldig enkelt. Fordi, det grunnleggende gjelder for alle.

Jeg har prøvd utallige forskjellige behandlinger, og jeg skal derfor være helt ærlig å innrømme og ha prøvd botox, restylane, dermapen, kjemisk peeling++++ listen er evig og den er lang. Alt som kan prøves har jeg vel prøvd som mange andre kvinner i denne bransjen. Etter og ha gått igjennom det meste har jeg kommet frem til at LESS IS MORE. Det var en periode hvor jeg følte jeg så konstant sliten ut i fjeset, sliten og «gammel» (som en jente i 20 årene absolutt ikke har lov å si). Men, jeg hadde en tid hvor jeg måtte prøve alt. Jeg overkjørte huden med skrubb, peeling, serumer og alt jeg fikk tak i eller ble sponset med hver eneste dag. Huden ble rett og slett helt utslitt. Jo mer sliten jeg syntes jeg så ut jo flere serumer og ansiktsmasker kjørte jeg på med.

Feilen med dette, som jeg fort lærte når jeg eksprimentere, var at det naturlige beskyttelseslaget som huden selv produserer alltid ble skrubbet eller renset bort. Huden blir tynnere, noe som gjør at man ser eldre ut/dratt i fjeset og man vil automatisk få urenheter. Vær forsiktig med å rense for mye. Ett av mine første tips etter egne erfaringer, er å aldri rense om morgenen. Det er ikke nødvendig. Vann-rens holder. Jeg vasker fjeset med lunket, deretter kaldt vann hver morgen, og kun det. Har du renset godt kvelden før du legger deg så trenger du faktisk ikke rense på morgenen. Det naturlige fettlaget fra huden skal beskytte huden for all påkjenning som kommer om dagen. Ikke skrubb mer enn 2 ganger i uken, med mindre du bruker syre-pads som fungerer på en helt annen måte. Skal fortelle mer om dette siden.

    

 

 

 

 

 

Du trenger ikke 4000 produkter for å få drømmehuden. Det holder med en rens, skrubb/syre-pads, serum eller fuktighetskrem/solkrem. Og det er det.

Jeg har aldri i hele mitt liv hatt så fin hud som når jeg var med på Farmen. Vi hadde ikke sminke eller andre produkter å påføre huden. Det eneste vi hadde der var solkrem. Huden ordnet seg selv til slutt.

Til vanlig bruker jeg mineral sminke, kun concealer for å dekke over urenheter hvis det forekommer og litt farge på leppene. That´s it. Less is more. Jeg liker ikke maskara, øyenskygge og alt det der, det blir fort for mye greier. Jeg vil at folk skal vite hvordan jeg ser ut -helt naturlig. Uten en maske i fjeset.

Tilbake til Farmen. Jeg mener at hvis du påfører huden mye greier hver dag så blir huden avhengig av det. Selvfølgelig føler man behov for en fuktighetskrem etter rensen for å få bort party-sminken. Men, det er også mulig å la være. Jeg brukte ikke noe fuktighetskrem ukene etter Farmen/Costa Rica selv etter jeg hadde fjernet sminke. Det føltes ubehagelig i starten, tørt og rart, men så fant huden andre løsninger helt selv. Akkurat som den skjønte at «jøss her må jeg jobbe å produsere fukt selv, fordi her kommer det ikke noe påfyll.» Deretter følte jeg ikke noe behov for å tilføre noe lenger. Huden min var fantastisk!

Det meste har jo en ende, og det samme med dette. Vinteren kom og det ble litt mer sminke her og der. Deretter tilbake til gamle vaner. Men, anbefaler virkelig alle å gi dette eksperimentet en sjanse. Se hvordan huden utvikler seg i løpet av en ukes tid. Jeg utfordrer dere leserne. Vil også gjerne ha tilbakemeldinger her. Jeg tror det er veldig sunt. Som en hud-detox. Hvorfor har mange menn så flott hud? Uten å bruke noen produkter? De bruker ikke sminke. Ingenting å rense bort. Huden klarer seg i grunn selv. Hvert fall i perioder.

Tilbake til erfaring fra produkter. Etter Farmen og Costa Rica ville jeg kun bruke naturlige produkter, jeg ville ikke påføre noe på huden min som ikke var helt organisk. Helst så organisk at jeg nærmest kunne spise det. Nå har jeg ikke kunnskap nok, til å vite om alt av ingredienser fra kosmetikk bransjen er skadelig på den måten at det kan måles/forskes videre på i en alvorlig grad. Men, jeg tenker som så -ser du resultater ved at huden forbedrer seg, så tror jeg ikke det som er i kremene dine er så farlig likevel.

Det er mange produkter jeg liker svært svært godt, og jeg gjør også det som de fleste merker sier man ikke skal gjøre. Blande produkter. Likevel ser jeg ofte gode resultater. Ingen kan fortelle deg hva som føles riktig for deg. Føler du at det er riktig å kombinere et serum fra L´occitane og en krem fra Dr.Schrammek, så tror jeg du trygt kan fortsette med det. Selv har jeg en hud som blir fort shiny og jeg føler selv jeg har store porer. Som de fleste kan gjenkjenner seg i. Så jeg setter sammen mye rart.

For 2 måneder siden startet jeg for første gang med serien Elixir. Jeg var skeptisk, fordi jeg hadde vært på det «organiske kjøret» ganske lenge. Jeg ønsket ikke å skrive eller dele for mye om Elixir på sosiale medier før jeg hadde bygd opp erfaringer med merket over tid. På samme måte som å date noen. Jeg ønsket å kunne bli litt ordentlig kjent med Elixir først -på godt og vondt. I starten begynte jeg å få noen urenheter, men dette kom samtidig med når jeg flyttet tilbake til USA. Så det kan også være bruk av solkrem, noe huden min aldri har vært så veldig stor fan av i utgangspunktet. Og flyttingen. Et tips er organiske solkremer som er lett og mattende. Jeg har funnet en favoritt her nede som er perfekt til min hudtype. Veldig mattende, med lett konsistens fra et merke som heter Coola. Jeg bare elsker den! Jeg har også begynt med en nattmaske/krem fra Origins som jeg bruker noen ganger i uken når jeg føler huden er ekstra tørr. Det er mye tørrere luft i LA enn Norge. Og som jeg er totalt avhengig av på flyturer. Den kan godt brukes hver natt også, man får aldri nok fukt.

Tilbake til Elixir produktene. Jeg valgte å stå i det selv om jeg fikk noen talg-produksjoner. Jeg var usikker på hva det kom av, solkrem, flytting eller en ny hudpleie-serie. Dessuten likte jeg alt det andre som skjedde med huden min. Huden ble raskt strammere, jeg fikk mindre porer og følte gløden fra tenårene kom tilbake. Det var ganske utrolig. Jeg bruker syre-pads, serum, noen ganger fuktighetskrem, men som regel fra serum rett på solkrem. Huden min er som sagt litt shiny fra før, så jeg føler ofte det holder med serum og kun solkrem. Om du ønsker glow eller shine så er virkelig serumene fra Elixir helt rå! Alle produktene deres er veldig aktive, så du merker en forskjell med en gang. Det skjer virkelig noe med huden, den våkner til liv! De fleste får ingen reaksjoner. Så jeg tror mine var en kombinasjon av alt det andre. Uansett hva, vær tålmodig. La huden bli vant til det nye som skjer.

Alt i alt, jeg har blitt veldig glad i produktene. Og kan nå si etter noen måneder med hånden på hjerte, at jeg kan ikke huske sist jeg har hatt finere hud. Jeg føler meg skikkelig ung og fresh nå! Bedre enn på lenge. Dette er mine topp favoritter om dagen!

   

Serum for dagen og serum for natten. Du kan også bare bruke en av de, jeg liker å ha begge fordi natt-serumet er sterkere og jobber mer effektivt.

Håper dette var til hjelp! Anbefaler alle og prøve disse produktene! Varm klem fra Maiken <3