FEM ENKLE PAKKEREGLER

Det har blitt en del reiser i det siste. Både jobb og privat. Jeg prøver alltid å tenke hvordan jeg kan reise mest mulig komfortabelt, behagelig og ikke minst praktisk. Jeg har noen enkle pakketips jeg selv følger. Har du noen smarte pakketips? Del gjerne.


Jeg har litt andre prioriteringer og en del andre tips når jeg reiser med barna enn når jeg reiser på egenhånd. Tips og triks med barn på reise kan fort bli ett helt eget innlegg. Men når jeg kun har meg selv og tenke på, da har jeg fokus på reisekomfort, innhold i kofferten og å nyte reisen på best mulig måte.

Først og fremst –Pakk smart!

Jeg følger noen enkle pakkeregler jeg har laget for meg selv. Jeg vet jeg klarer meg med fint lite, men kan lett gå i fella med å pakke mer enn jeg trenger. Jeg starter alltid med undertøy og sokker til antall dager jeg skal være borte. Deretter blir basen pakket ned. Hvite enkle t-skjorter, singletter, jeans og en svart skinntights. En innejakke eller blazer. Ett par gode gå-sko eller skoletter og ett par høye hæler. En eller to kjoler til middager. Thats it!

Jeg holder det enkelt, og jeg vet at jeg ikke trenger så mye mer enn det. Skal jeg ut å spise kan jeg fint ta på meg den svarte skinntightsen, en singlett, blazeren og ett par hæler. Skal jeg ut å gå kan den samme svarte skinntightsen brukes til boots/skoletter med ytterjakken over. Kjolen som ble brukt kvelden før på en sen middag kan like fint brukes på dagtid, men da kombinert med svarte strømper, boots og ytterjakke.

Til gjengjeld pakker jeg heller ned ting som spriter opp et antrekk, men tar lite plass. Statement smykker, øreringer, strømpebukser med print eller farger og solbriller.

Reisestørrelser sparer mye vekt.

Toalettmappen prøver jeg å holde til et minimum. Jeg pakker kun det jeg vet jeg trenger og bruker, og har både tannkrem, deo, parfyme og bodylotion i små forpakninger som ikke veier for mye. Ofte finner man mye på hotellrommet. Sminkepungen inneholder kun det jeg vet jeg må ha i hverdagen. 5 gode produkter. Jeg må ha min faste foundation, solpudder, mascara, higlighter (som også kan brukes som øyenskygge) og en god lipgloss. Det kan også hende jeg sniker med meg en eller to eyelinerer til en senere middag.  Reis komfortabelt.

Tidligere var jeg opptatt av å reise med stil. Ikke det at Gardermoen er en levende catwalk, men jeg kunne fort finne på å reise i supertrange jeans, høye hæler og en trang topp. Say no more! Den tiden er heldigvis forbi, og nå er jeg mye mer opptatt av at reiseantrekket skal være komfortabelt. Selv om jeg fortsatt gjerne vil føle meg vel og velstelt. Jeg har lagt min elsk på ullsettene til Ella&Il. Løse ullbukser, med en enkel v/hals genser til. Camilla Pihl og Holzweiler har også noen fine sett som står høyt på ønskelisten.

Jeg har sett tilsvarende sett i kjedebutikkene, men foreløpig er det ingen som slår Ella&il sitt sett. Jeg endte opp med ett tilsvarende fra Zara, men det nuppet og fikk «knær» veldig fort, som ikke var like heldig.

Lett håndbagasje

Jeg regner med du har kjent på den følelsen. Litt dårlig tid. Mye styr. Stor koffert. Kanskje litt for tung?

Hvor deilig er ikke den følelsen når du har fått alt sjekket inn, og sendt kofferten avgårde. Kanskje var den litt for tung, du slapp å betale overvekt, og du fikk sendt den likevel? (jeg har ett triks i boka for å få tunge kofferter til å bli akseptert likevel. Verdens beste triks om jeg kan si det selv. Rop ut om du lurer!). En lett håndbagasje gjør reisen så mye mer komfortabel. Gjør det enkelt for deg selv, og pakk ned alt flytende på forhånd, og sørg for at Mac og iPad er enkelt å legge på båndet.

Praktisk koffert

En praktisk koffert hever hele reiseopplevelsen for min del. Den skal ha de riktige lommene og løsningene. Den skal være så lett som mulig, slik at jeg får pakket mest mulig. Det er fint om den ikke er for stor da jeg synes det er bedre å stappe den så mye som mulig, og at jeg er sikker på at den blir innenfor de 20/25 godkjente kiloene. Jeg har i de siste årene reist med en svart skallkoffert. Da den sprakk på forrige reise unnet jeg meg en ny. Jeg hadde noen preferanser i bakhånd da jeg valgte koffert.

Den skal være lett. (jeg vil heller bruke vekten på klær en på koffert).

Den skal beskytte. (Hvor irriterende kan det ikke være når du kommer frem og du har bodylotion i hele kofferten??).

Den skal være lett gjenkjennelig. (Jeg føler jeg har hatt den samme kofferten som resten av flyplassene jeg har besøkt den siste tiden, og jeg vet ikke hvor mange ganger kofferten min har kjørt både 1-2-3 ganger forbi på båndet før jeg endelig skjønte at denne er min).

Den skal være praktisk. (Smarte lommer og praktiske løsninger er gull verdt på reise. Jeg liker å pakke ned, og raskt opp).

Jeg forelsket meg helt i denne fra A-to-B. En ekstra bonus er at den er lett å kjenne igjen på båndet når du skal hente kofferten. Jeg har i mange år, som nevnt, hatt samme koffert som resten av de reisende på Gardermoen (eller andre flyplasser). Jeg har ikke telling på hvor mange feile kofferter jeg har løftet av båndet, for så å sende de videre igjen. Jeg har funnet et nytt favoritt merke. A-to-B. Foreløpig har jeg den mellomste, men det er jul snart. Er det ikke? Øverst på ønskelisten står en lett og hendig håndbagasjekoffert.

Om jeg har vært snill nok, og julenissen oppfyller ønskene mine, så kan 2020 bli et år der jeg slipper å drasse rundt på den tyngste håndbagasjen.