KRØLLETE HÅR – MINE BESTE TIPS

Det er veldig mange som har spurt meg om håret mitt de siste månedene. Hvilke produkter jeg bruker, hvordan jeg styler det og om jeg har noen tips. Så nå tenkte jeg det var på tide jeg endelig deler hemmeligheten bak manken min.

Om det er en ting jeg kan nevne at jeg er fornøyd med med meg selv så er det faktisk håret mitt. I barndommen likte jeg det overhodet ikke. Bestevenninnene mine hadde rett og stritt hår, og det eneste jeg ønsket meg i hele verden var hår som dem. Jeg følte meg som en klovn med det store håret mitt, og med krøller som stod til alle kanter. Jeg fikk alt for mye oppmerksomhet hvor enn jeg gikk. Det ble enklere da jeg ble eldre. Jeg lærte meg å like håret mitt slik det var, og jeg fikk stadig flere komplimenter. Mine beste tips til flott hår er:

Lær og kjenne ditt eget hår; Har du naturlig stritt eller rett hår så embrace det. Prøv å få det sunneste og vakreste stritte/rette håret du kan. Har du krøller, jobb med krøllene og få de sunneste flotteste krøllene du kan. Håret ditt kan aldri klare å kjempe seg igjennom stramme hestehaler og alle krigene fra hårfønere/rettetanger dag inn og dag ut uten at det gjør skade. Selv ikke med de beste beskyttelsesproduktene i verden. Det samme gjelder rett hår, et rett hår vil ta like mye skade av volum føn og krølltenger. Eller hva enn man gjør for å få det motsatte av det man har. Selvfølgelig er det flott med forandring til fest. Men ikke gjør dette hver dag.

Vi snakker så mye om kropp og helse. Elske seg selv for hvordan man er, det samme gjelder jo håret ditt tenker nå jeg. Og tro du meg, som jeg nevnte tidligere det var ikke før oppi 20 årene jeg sluttet å rette ut håret mitt og begynte å elske det for akkurat slikt det var fra naturens opprinnelse.

IKKE vask håret med shampoo hver dag; Noen føler de må det grunnet håret blir fett, fordi man trener hver dag, bruker hodeplagg eller hva enn. Jeg trener hver dag derfor dusjer jeg også håret hver dag. Men, jeg bruker ikke shampoo hver dag. Kun 3-4 ganger i uken. Balsam derimot, det bruker jeg hver eneste dag. Faktisk så bruker jeg hårkur hver eneste dag. Jeg masserer og vasker håret/hodebunn i lunket vann etterfulgt med min favoritt hårkur Defy Damage fra Joico. Jeg tror at mye av grunnen til at håret mitt er så sunt og tykt nå er fordi jeg bruker hårkur hele tiden. Det er ikke skadelig at håret blir vått hver dag på samme måte som med kropp og hud. Vi dusjer jo hver dag. Så lenge du bruker «fuktighetskrem» etterpå, altså for meg er det min hårkur. Hvis du er en av de som føler håret blir fett av balsam, bare klem hårkuren/balsamen i tuppene. Jeg med mitt hår som er naturlig tørt pga krøllene, kan nærmest bruke hårkur i hodebunnen. Uten at det blir fett. Finn ut av hvilken hårtype du har og hvordan du kan jobbe med den -og ikke i mot den.

La håret lufttørke etter dusjen; Klem godt med håndkle deretter la det tørke fritt. Klem inn noen fuktighets givende produkter som passer din hårtype deretter la det tørke. Gnukke med håndkle og føne skader mer enn du tror.

Bruk riktig hårstrikk; Scrunchieeeeeees!!! Jeg er så overlykkelig for at scrunchies fra 90´tallet er inn igjen, krøllene mine har aldri vært lykkeligere. De tynne små strikkene, tro det eller ei, gjør ekstremt stor skade. Håret knekker helt inn til kjernen der du strammer hårstrikken hver eneste dag. Om du ikke liker scrunchie moten, lær deg og lik det for håret ditt. Det er som sushi, første bit synes jeg var helt grusom. Nå elsker jeg det.

På grunn av jobben min så har jeg prøvd ut alt som finnes av skjønnhetsprodukter, det kan jeg nesten garantere. Det jeg har falt på nå for å opprettholde løvinne-manken min, er produktene Defy Damange fra Joico. Håret får fukt, blir bouncy og skinner på akkurat den måten jeg ønsker. Jeg prøver stadig ut nye produkter, men disse er hva som fungerer veldig bra for meg akkurat nå. <3

Håper dette var til hjelp!

Klem fra Krølla