YouTube-aktuelle Martine deler sine sminkehacks!

Precision Lip Pencil moxie

Hei igjen! Martine Hammervold-Austinat her! For en uke siden startet jeg en youtube-kanal for å dele mine beste makeuptips og triks som jeg har samlet opp gjennom jobben min som account manager for makeup- og hudpleieserien Glo Skin Beauty. Håper du vil titte innom kanalen min (abonnèr gjerne) og gi lyd i kommentarfeltet om hvilke temaer og looker du vil se.

https://youtu.be/H5huruPK1qc

Flere av bidragsyterne her på Dailystory.no har hatt den glede av å bli kjent med en skikkelig bra dame: Martine Hammervold-Austinat. Hun jobber som Brand Manager for sminke -og hudpleieserien Glo Skin Beauty i Cosmedic AS. Denne sterke kvinnen har flere jern i ilden. Hun er DJ og driver det skeve klubbkonseptet DRAMAqueen. Hun sitter i sentralstyret til Fri – Foreningen for kjønns -og seksualitetsmangfold som arbeider for likestilling og mot diskriminering av personer som bryter med normer for kjønn og seksualitet i Norge og i resten av verden. Ei rå dame, òg sminkør, her altså!!

Dagens gjesteinnlegg tar for seg en look som for mange funker som en base til både hverdags- og festsminke. Videoen er i trippel-tempo, så jeg skal forsøke å guide deg gjennom looken steg for steg i dette innlegget.

Alle produktene jeg har brukt er fra Glo Skin Beauty og jeg har gjennom jobben min i Cosmedic fått disse produktene eller kjøpt dem med rabatt. Dersom du ønsker å kjøpe noen av produktene fra Glo Skin Beauty kan du bruke rabattkoden AGSTARwww.glonorway.no, denne gir 25 % rabatt på hele kjøpet. Full produktliste finner du i beskrivelsen av videoen på youtube.

Bare face! Jeg har en typisk kombinert hud, altså noen områder med høyere oljeproduksjon + litt større porer og andre områder med litt tørrere hud. Jeg har hatt akne siden jeg var 14 år, og holder huden i sjakk med gode hudpleieprodukter- og rutiner. Utbrudd dukker opp ved haken litt her og litt der, så jeg passer på å tilføre fuktighet, ikke fett, og bruker rens og fuktighetskrem fra kategorien Solution: Calm i Glo, denne delen av serien er for mer sensitiv og stresset hud.

1. Jeg blander Illuminating Primer sammen med Tinted Primer SPF 30 for en prep som både er lysreflekterende/utjevnende og som gir lett dekkevne og SPF.

2. Under Eye Concealer bruker jeg for å jevne ut fargeforskjeller under øynene aka herlige blå ringer. Jeg legger den mørkeste av de to innerst i øyekroken der hvor jeg er mørkest og den lyseste bruker jeg for å highlighte/trekke fokuset mot øynene og bort fra de mørke ringene. Da benytter vi oss både av fargekorrigering og prinsippet om lys og skygge.

3. Oil Free Camouflage: Ettersom jeg har noen røde arr og prikker som trenger litt ekstra dekkevne bruker jeg en oljefri concealer for å gi mer dekk før jeg begynner med foundation. Dette steget skipper du hvis du ikke har noe mer du ønsker å dekke utover det basen i neste steg fikser. Denne anbefaler jeg ikke å legge under øynene, da denne lett kan bli for tørr.

4. Foundation: Den ultimate favoritten, Pressed Base foundation. En presset mineralfoundation som fins i 24 farger, passer til alle hudtyper, smelter på huden, er lett å legge, vektløs på huden og ser naturlig og fresh ut. Jeg «dytter» denne på der jeg vil ha bedre dekkevne, og bruker mer sveipe-bevegelser der jeg ikke vil ha like mye. Her justerer du dekkevnen enkelt ved valg av børste; en med tettere bust vil gi bedre dekkevne enn en med løsere bust.
5. Pudder: Ettersom jeg har noen partier med høyere oljeproduksjon liker jeg å påføre litt pudder for å holde makeupen på plass. Prøv deg frem, ikke alle trenger pudder. Jeg bruker Perfecting Powder som er oljeabsorberende, i pannen og ved siden av nesen. Luminous Setting Powder bruker jeg på tørrere partier for et utjevnende effekt. Avslutter disse trinnene med en dæsj Hydration Mist for å tilføre fuktighet til huden og for at makeupen skal smelte enda bedre på huden.

6. Øyne: Vanligvis legger jeg øyenskyggen først, fordi det ofte kan drysse litt og da går det rett og slett raskere å legge skygge før concealer og foundation. Her har jeg brukt de geniale Cream Stay Shadow Sticksa, som er primer, eyeliner og øyenskygge på stick. Disse vil ikke drysse, så derfor gjør jeg ikke øynene først når jeg bruker disse.

Precision Eye Pencil i fargen peach legger jeg på våtkanten for å åpne opp blikket og dempe rødhet.
Bruker Cream Stay Shadow Stick i beam (til høyre) som highlighter, solstice (gull, til venstre) på lokket og som primer i globalen og bonbon (matt brun) som selve skyggen. I tillegg har jeg brukt pitch (matt svart) som eyeliner.

7. Mascara: Jeg er opptatt av at de skarve vippene jeg har skal få best mulig pleie, så derfor bruker jeg både en pleiende primer som gir volum og lengde; Lash Thickener & Conditioner og en mascara som er mild mot vippene; Water Resistant Mascara. Denne er ikke vannfast, men vannavstøtende.

8. Bryn: Når det gjelder øyenbryn så fins det utallige produkter man kan bruke, utifra preferanse og hvilke bryn du har. Jeg har ganske mørke bryn med tynne/fine hår og liker at de er markerte og fyldige.

Mitt go-to-produkt er Precise Micro Browliner i fargen raven, blant annet fineste Tone sin favoritt: https://dailystory.no/2019/01/09/tone-bryn/
Jeg grer hårene oppover og fyller inn ca 1 cm fra starten av brynet. Grunnen til at jeg ikke starter innerst er fordi jeg ikke vil at det skal bli for hardt. Tegner heller noen ekstra hårstrå innerst etter at jeg har fylt inn fra midten og utover, og definert dem ferdig.

Et godt tips jeg har fått fra AG:
Gre alltid ovenfra og ned også, og sjekk fra flere vinkler at du har fylt inn nok.

Avslutter med Brow Gel, her grer jeg «mot-hårs» for å få frem tekstur. Ved å gre oppover får jeg et mer våkent blikk og en mer bustete look. Smak og behag, prøv deg frem for å finne ut hva du liker best <3

9. Highlight/Contour: Dette steget kan fort resultere i heftige zebra-striper – bruk rene, myke børster og ta på litt om gangen. Blend godt!
Jeg legger litt metallisk highlight fra Contour Kit på toppen av kinnbenet og blender det mot tinningen for at det skal se mest mulig naturlig ut. Til kontur og for mer dybde blander jeg de to mørke fargene i kitet og påfører lett i underkant av kinnbenet. Prøv deg frem (i dagslys) og bruk lite produkt på børsten om gangen.

10. Solpudder: Highlight og kontur gir dybde og dimensjon. Solpudder gir varme og glød. For meg som er såpass lys i huden påfører jeg solpudder med en løs børste for at det ikke skal bli for mye. Prøv deg frem utifra din ansiktsform, i utgangspunktet kan du tenke at solpudderet kan plasseres i ytre del av ansiktet.

11. Blush, rouge! Åh, dette steget syns jeg er så viktig. Vi bruker blush/rouge for å gi farge og friskhet til kinnene. I min neste youtube-video viser jeg litt ulike farger, du kan følge kanalen min ved å trykke her og på abonnér.

I denne looken bruker jeg faktisk Shimmer Brick som blush, en kombo av den «lilla» og den «rosa» som du ser til venstre og til høyre i bildet under.

12. Lipstick! Til denne looken kan du både kjøre en nøytral gloss, en soft nude leppestift eller gå for en knæsj farge. Jeg elsker å variere med leppestifter og det er gøy hvordan looken endrer seg bare ved å skifte farge på leppene.

Til den mer nøytrale varianten har jeg brukt Lipstick i fargen bella, en soft rosatonet lys nude:

Lipstick bella

Til den knæsje har jeg brukt Precision Lip Pencil i fargen moxie. Glo Skin Beauty har en leppestift i samme rødtone, det er den som heter bullseye.

Precision Lip Pencil moxie

Håper du likte looken og at du vil leke deg med makeupen neste gang du skal få på fjeset. Nå skal vårsolen nytes på balkongen, håper du har en fin ettermiddag og husk SPF! Hvis du har noen spørsmål er det bare å gi lyd i kommentarfeltet under videoen, så skal jeg svare deg så godt jeg kan.