Rock solid CORE

Da er det bare å ta på seg treningstøy og finne frem strikken, for nå har vi fått vår første treningsøkt fra Marcus!

Hei igjen! Hoppas att ni har era styrkemål glassklare och är motiverade till den första ökten mot en sterkere kropp. Karantän livet hindrar just nu de flesta till att kunna utnyttja vikter och annan gymutrustning i sin trening men se inte det som ett hinder till att utveckla styrke och ta hand om din helse. Just nu är det extra viktigt att vi håller fast vid våra sunne rutiner som ger oss energi till att fortsätta leva livet och gör att vi inte fastnar framför en skärm och spenderar allt för mycket av dagen i soffan.

Sätt inte dina mål och livet på vent, precis som med allt annat just nu så måste man vara kreativ och hitta andra vägar i treningen för att fortsätta utvecklas. Om du haft samma treningsrutine litt för lenge och föler att utvecklingen stoppat upp är det dessutom inte helt fel att tvingas till litt nytenking. Variation är en av de viktigaste treningsprinsippene för att utvecklas och bli sterkere, så gör dig själv en tjeneste och ge din kropp en ny utfordring.

Var nysgjerrig, pröva på nya övelser och finn nya inspirerande miljöer att trene i. Se möjligheter istället för begrensninger och behåll drivkraften så kommer du definitivt komma ut ur den här pandemin med något positivt.

Enkelt og sykt effektivt! Du kan få til riktigt bra trening med några olika varianter av dessa

Framför oss väntar en underbar period till utomhusträning och det finns så mycket möjligheter att få till en bra ökt i naturen. Hoppas att jag kan övertyga dig om det med ökten som jag laget idag och att detta kan vara starten på en ny treningsrutine för dig!

Ökten kommer styrke hela kroppen men setter litt extra fokus på kjernemuskulaturen och att skapa en stabil kropp med god mobilitet, vilket är super viktigt för både nye och erfarne treningsentusiaster.

Övelserna förbereder och utvecklar dina ferdigheter inför tyngre och tekniskt mer avancerad trening och gör att du kan vara stabil och bruke din kropp i trygge och effektive positioner. Den här typen av trening är även nyckeln till forebygging av skador i din trening och vardag.
Stabilitet och mobilitetsövelser bör därför prioriteras av alla och vara en viktig del i ditt treningsprogram på vägen mot en funktionellt sterk kropp.

Om det som jag nyss skrivit ändå inte var tillräckligt för att motivera till stabilitet och mobilitetstrening så kommer dessa övelser även bidra till en god hållning. Det i sig är ju väldigt attraktiv men det finns massor av andra fördelar med en bra hållning. Det kommer bland annat göra att inandningsmuskel Diafragman får jobba i en effektiv position så att du får i dig mer oxygen, det i sin tur kommer öka din energi vilket gör det enklare för dig att ta tag i treningen och prestera bedre under ökten. Övelserna som jag ska visa kan även bidra till en stramare kropp och göra musklerna mer definierade genom att öka muskelvolymen och förbränningen.

For deg som vil trene funktionellt eller for deg som bare er ute efter sixpack og en smal midje. This session is for you!

Ökten er väldigt enkel att få till. Allt du trenger för att utföra den är ett strikk och noe å feste den till, vilket passar perfekt i dessa tider. Så förbered dig väl, ut å njut av våren och gör dig redo att svettas. Du kommer garanterat känna denna i magen!

Du finner en film som viser øvelsene och mer detaljer om ökten her:
http://www.instagram.com/mackan_lagerquist

Sikta på 2-3 set och 12-15 reps på alla övelser bortsätt fra de två förste, der holder det med én omgång på ett par minuter.

• cat – cow
• thoracic rotation
• banded back lungue
• split squat
• banded shoulder press
• banded pullover
• plank with row
• pallof press
• plank x3
• neck pull

Har du spörsmål om ökten får du gjerne kontakte meg på instagram eller via:
marcus.lagerquist@sats.no

Kör hårt!

-Marcus-

 

Tusen takk Marcus! Nå gleder vi oss til å teste økten! 

Her du lese mer om Marcus, fra et tidligere innlegg her på Dailystory.

Strong is beautiful