Hverdagen blir bedre med farger!

Men, i hvilke farger skal man male, og hvor mange farger kan man bruke? I så mange farger du vil, mener jeg. Hvit er ikke en del av fargesirkelen, men det er som oftest det man ser i dagens hjem. Heldigvis har fargene sakte men sikkert begynt å snike seg inn i hjemmene våre. Dèt jubler jeg for. Likevel kan man fortsatt snuble i hvor dype eller duse fargene skal være, og ikke minst hvilke farger som passer med hverandre. Her kommer noen tips på hvordan man kan fargesette og fornye en klassisk bolig som i mange år har hatt det sedvanlige, hvite uttrykket.

Dailystory har fått interiørdesigner, Benedicte Lobos, sine tips til fornying av alle hjemmets rom. Nå skal det males!

Dagens prosjekt er en leilighet på Torshov. Her er det fantastiske lysforhold. Det må utnyttes. Jeg tenker også at her det er viktig å få frem historien i bygården, representert med farger. Den litt duse paletten som ble skapt for denne boligen er inspirert av den komplimentære fargen til bygget, samt den grønne oasen i bakgården. Fargene skal fremheve det flotte lyset, rommets mange muligheter og kvaliteter. Denne leiligheten har to etasjer. Første etasje med bad og tre soverom. Andre etasje har kjøkken, balkong, spisestue og stue. Taket i 1. og 2. etg gir god romfølelse med en høyde på hele 290cm. De store vinduene ut mot balkongen slipper inn varmt dagslys til både kjøkken og stue. Det flotte heltre eikegulvet ble slipt ned og vi fikk plutselig følelsen av nylagt gulv. Dessverre er det mange som ikke tenker over hvilket smykke de kan sitte på, langt der under lagvis med dårlig maling eller et slitt lag med olje.

Local Green. Kalkmalingen fra Jotun Lady Minerals, ble brukt for å gi hjemmet litt mer spenning i entrèen. Det å bruke samme farge i taket, men i en annen finish, skaper en balansert og fin helhet. Jotun Lady Minerals. sammen med trappen i heltre, bringer frem det beste i hverandre.

Om det er èn plass man kan være litt vågal, så er det i gangen. Det er et rom man ikke oppholder seg så lenge. Dette gjør at farger/tapeter ikke virker så inntrengende. Det blir mer som et friskt pust. Legg merke til hvordan det nedslipede gulvet gjør fargene mer balanserte og mer helhet.


 

Humble master bedroom. Master bedroom, både vegger og tak, ble malt med med en lys, dempet gultone som heter «Humble Yellow». Denne fargen gir en god varme i soverommet.

Tips. Montèr gardinskinner enten i taket eller øverst ved taklisten. Gardinen skal gjerne gå fra tak til gulv. Dette grepet gir en Illusjon av at taket er høyere og det gir litt ekstra lux på soverommet. 

 


 

Green heaven

Hvis du er på utkikk etter et soverom for en deilig natt med søvn, så er grønn fargen du burde velge. Grønn representerer naturen, trygghet og ro. Listen er lang med gode grunner til å velge grønn som farge på soverommet. Fargen passer også godt med noen store fine grønne planter, noe som heller ikke er feil med tanke på riktig inneklima.

Veggene er malt i Jotun Lady «Local Green» og taket i Jotun Lady «Blek sand».

 


 

Soft dream. Ved å male både taket og veggene i samme farge forsvinner kantene i rommet. Det gjør at rommet virker større. Dette er også et godt triks for de som har en standard takhøyde på 2.40, og ikke bare for leiligheten her med 290 høyde. Mulighetene er så mange!

Tips: Bytt gjerne ut håndtakene på garderobedørene for å fornye rommet. Dette er en enkel måte å gi rommet en personlig touch. 

Her er soverommet malt i delikate «Soft skin» fra Jotun Lady, både på vegger og i tak.

 


 

Badet var det ingen grunn til å pusse opp da det er i god stand. Her er valgte vi å kun male taket. Vi gikk for en klassisk hvit i høyglans for å reflektere mest mulig av det naturlige lyset på badet.


 

Kjøkkenet var det heller ingen grunn til å bytte, da det fungerte godt med dagens planløsning. Jeg valgte å bytte benkeplaten og male frontene i fargen «Form» fra Jotun Lady. Nydelig gjenbruk, som er bra for lommeboken og bra for miljøet. Med det flotte dagslyset og de varme naturmaterialene skapes en spesiell ro i leiligheten som ligger midt i hjerte på Torshov.


Stue & spisestue 

Både tak og vegger ble malt i samme farge, «Soothing beige» fra Jotun Lady. Fargen kombinert med de originale bjelkene gir en rød tråd mellom stue og spisestue. Treverket passer også godt med fargene vi har valgt ut, slik at de spiller på lag og ikke jobber mot hverandre rent visuelt.

Tips: Hold deg gjerne til èn tretype. Har du et flott i bord i eik, kjøp f.eks hyller i samme tresort for å balansere rommet.

Optimalisering av bolig handler mye om å utnytte planløsningen best mulig. Prøv å se rommet med nye øyne. Må ting stå der de gjør i dag? Tør du å flytte puffen du arvet av svigermor for tre år siden?  Svaret bør være JA.

Så, da er det bare å dra frem feriepengene man sparte denne sommeren ved å stå i fergekø i gråvær på Vestlandet, drømme seg frem til noen deilige farger man vil omgi seg med og spenne på seg maledressen.

xoxo

Lobos

Styling er gjennomført av de dyktige folka i Balthazar Interiør. 

Benedicte Lobos er en ekte naturkraft fra Elnesvågen, med aner fra Chile. Hun har alltid hatt en stor interesse for det kreative og visuelle, og startet interiørdrømmen med en bachelor i «Interior design and decoration» fra England. Benedicte er stor tilhenger av det å stole på sin indre stemme, tørre å utfordre det konvensjonelle og være trygg i valgene man tar. Når hun ikke har hodet trykka ned i skisser, material- og fargeprøver er hun ofte å finne i naturen eller på reise.