Kjære Rosendal

Sommeren 2020 var annerledes enn de aller fleste, og det er jo ene og alene grunnet corona. Men, for en som alltid har reist verden rundt har det vært veldig deilig også. Det og være hjemme, holde meg i Norge og ta det helt med ro.

Alle har i denne perioden fått kjenne på følelsen av å være kreative i sitt eget land, og nyte godene vi har i nærområdet og rundt oss. Det er nesten feil å si det, men corona har ført noe bra med seg også. For min del har jeg fått masse tid med familien min, og med det skapt nye gode øyeblikk jeg vil minnes for alltid. Noe jeg setter ekstremt stor pris på.

I sommer giftet min kjære Trønderske fetter seg med sin kjære bergenser snuppe. De bestemte seg for å feire bryllupet i Rosendal. Der ble det et kjempe treff hvor alle Trønderne fra min slekt, møtte Bergenserne fra bruden sin slekt for aller første gang. Trøndere og Bergensere samlet? Jeg trenger vel ikke å beskrive noe mer rundt detaljene om det. Latterkrampe, stor takhøyde og topp stemning var det overdose av.

Jeg bodde for meg selv på det søteste, koseligste og historiske hotellet som het Rosendal Turisthotel. Det ligger midt i Rosendal sentrum med utsikt ut mot nydelige Hardangerfjorden. Det er kun 1 time og 30 min til nærmeste flyplass med hurtigbåt. Hotellet har fortsatt den gamle stilen over seg, noe de virkelig har klart å holde ved like. Bygda er omgitt med fjord, fjell og fossefall. Omgivelsene ser ut som et Asbjørnsen og Moe eventyr. Så du får virkelig kjent på følelsen av god norsk kultur. Det er uendelig mange tur muligheter overalt, alt fra små til store fjelltopper. For de erfarne og uerfarne. Rosendal har noe å tilby alle og enhver.

Hotellet i seg selv har mange små, søte og koselige rom i flere etasjer, til og med rom på loftene. De har familierom, dobbeltrom og enkeltrom. Noen av rommene har delt bad og toalett i gangen. Men, det var faktisk aldri noe problem. Badene var pusset opp, og alltid rene og freshe. Jeg tror faktisk heller ikke at jeg ventet på et ledig bad en eneste gang. Selvom hotellet var fullt. Det kan minne litt om et gammelt herskapelig hus. Hvor jeg kan se for meg det bodde en flott familie for flere hundre år siden, med mange tjenere, hvor alle bidro og var gode mot hverandre. Det er en fin følelse over stedet som minner på en måte om et varmt hjem.

Tusen takk for meg Rosendal Turisthotel. Dere var et pust i bakken, midt oppi et fyrverkeri av et Bryllup! Jeg vil definitivt komme tilbake og utforske bygda enda mer.

-Maiken <3