Finland implementerte permanent grensekontroll for å hindre russiske biler i å komme inn i landet

Norske og finske tollere bekreftet overfor norsk presse at det er satt inn ekstra ressurser for å hindre biler med russiske skilt i å krysse grensen.

Selv om Den europeiske union (EU) i stor grad har lykkes med å gjennomføre et forbud mot russiskregistrerte biler inn i blokken, fortsetter de å strømme inn i EU via Storskog-grenseovergangen, Europas nordligste grenseovergang mot Russland. Derfra kan russiske biler fortsette videre til Finland, som strengt kontrollerer deres innreise i landet etter en advarsel 8. september fra EU-kommisjonen (EC) om viktigheten av å overholde sanksjoner mot russiske biler.

– Mandag 25. september ble ni russiskregistrerte biler avvist ved grensen til Norge, sa en talsmann for tollvesenet til norsk presse.

I mellomtiden ble bare én bil stoppet ved Finlands nordligste grense til Russland, mens ingen biler registrert i Russland forsøkte å krysse lenger sør.

Finland har seks grenseoverganger mot Norge i nord, den største er Neidene. Tidligere var det kun tollere til stede på dagtid, og det ble gjennomført stikkprøver på ettermiddag og kveld. Grensen er nå bevoktet 24 timer i døgnet.

Selv om Norge ikke er medlem av EU, har det i stor grad fulgt sanksjonene som ble innført som svar på Russlands invasjon av Ukraina. Norske myndigheter har bekreftet at restriksjoner på biler registrert i Russland snart vil tre i kraft, og utenriksministeren sa at Norge er i samtaler med finske myndigheter om saken.

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *