Norge skal kjøpe polske Piorun-missilsystemer

Som det står i pressemeldingen, vil Mesko, som en del av en kontrakt verdt titalls millioner euro, levere flere hundre Piorun-raketter og startsett. Avtalen om dette ble signert tirsdag i Oslo av selskapets visepresident, Przemysław Kowalczuk.

«Denne kontrakten er resultatet av en åpen prosedyre der vi konkurrerte med europeiske og amerikanske leverandører av denne klassen våpen. Takket være arbeidet utført av Polska Grupa Zbrojeniowa det siste året, viste tilbudet vårt å være mye bedre enn konkurrentene våre, og vi vant anbudet.«- understreker Kowalczuk, sitert i pressemeldingen.

Han la til at selskapet «selvfølgelig ikke har sagt siste ord». «Dette er vårt steg i vår ekspansjon til utenlandske markeder. Vår strategi for denne produktgruppen er basert på dette. På relativt kort tid har vi klart å tilpasse vårt tilbud til de spesifikke kravene til den norske kunden, noe som beviser vår fleksibilitet i både forretning og teknologi, understreket han.

Visepresident Mesko legger til at avtalen med Norge ikke er den siste man kan håpe på i nær fremtid.

Kunngjøringen fremhever at Mesko i årevis har samarbeidet med det norske selskapet Nammo innen mellomkaliber ammunisjon, men den nåværende kontrakten er den første for levering av denne typen våpen til det norske forsvaret.

Mesko påpeker også at Norge er det neste landet, etter Estland og USA, som bestemmer seg for å kjøpe Pioruns.

Piorun-sett er ment å bekjempe lavtflygende fly (fly, helikoptre, droner). (PAP)

Forfatter: Aleksandra Rebelińska

reb/ann/

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *