Noreks plager i verdenscupen for kvinner. De har flyttet med Sveits og prosessen blir mer og mer komplisert

Før starten av verdenscupen for kvinner ble de regnet som de største favorittene til å ta førsteplassen i gruppe A. De norske fotballspillerne startet imidlertid ikke verdenscupen bra i det hele tatt. Etter det innledende sjokk-nederlaget til hjemmelaget til New Zealand klarte de ikke en gang å slå Sveits, som de spilte 0-0 mot, og fremgangen blir stadig vanskeligere.

Før kampen måtte Norden takle tapet av sin største stjerne Ada Hegerberg, som ikke klarte å spille på grunn av lyskeproblemer hun fikk under oppvarmingen. Likevel var nordmennene farligere fra start. I det 22. minutt skjøt Eikelandová, men skjøt over mål.

Et øyeblikk senere hadde Haugová det bedre skuddet, men keeper Thalmann gjorde en strålende redning. Men etter en halvtimes spill ble også sveitserne modigere, men Crnogorčevičová klarte ikke å score mellom de tre stolpene.

Det var først i andre omgang at flere sjanser bød seg. Haavi sendte en flott volley, men Thalmann avlyste forsøket sitt med et tigerdykk. Og det klarte den sveitsiske keeperen til og med i det 75. minutt da hun blokkerte Hansenovás skudd og Saevikovás påfølgende skudd fra hjørnet.

Kampen endte med uavgjort mål. Gruppe A ledes av Sveits med fire poeng, mens nordmennene ligger sist med ett poeng og skal de avansere må de slå Filippinene, som overraskende beseiret de norske erobrerne fra New Zealand.