Zikmunds villa er utsolgt og til våren imponerte den til og med den norske ambassadøren

«Vi har mye å spise. Alle rommene har vært fullt opptatt siden villaen ble solgt,” bemerket presidenten for Zikmunds Villa Endowment Fund, Mr. Vanura. Foreløpig er turene utsolgt og med kapasitet, selv om vi har doblet antallet.

«Det er utrolig hva du har klart å oppnå her,» sa den norske ambassadør Victor C. Ronneberg.

Huset, som Miroslav Zikmund kjøpte av arkitekt Elmar Klos i 1953, er fortsatt et kulturminne, og økonomisk støtte fra European Economic Area Fund bidro også til fremgangen. Disse inkluderer Norge, Liechtenstein og Island.

I tillegg reiser «Zikmunds villa»-prosjektet sammen med kjente partnere til verden av Norsk Kon-Tiki Museum i Oslo, som minnes den kjente eksperimentelle antropologen og arkeologen Thor Heyerdahl.

Pnov Zikmund, Hanselka og Heyerdahl var visjonære som kunne se utover horisonten. «Det er flott for alle bedrifter å ha folk som gir nye impulser,» understreket Ronneberg.

Heyerdahl ble knyttet til det legendariske tsjekkiske ekteparet H+Z gjennom et ønske om å utforske verden. Og det var ikke tilfeldig at de dro ut på sine ekspedisjoner samme år. Ineni Zikmund og Hanzelka seilte med Tatra til Afrika og Jin-Amerika, Heyerdahl seilte på en balsaflåte fra Jin-Amerika til Polynesia. Han møtte senere Miroslav Zikmund personlig.

Begge arrangementene hadde et felles sekundært mål: å bringe folk sammen på ett sted hvor de kunne samle erfaringer fra alle sine reiser, mintes Thor Heyerdahls barnebarn Liv ved åpningen av Nezmn zem nvtv-festivalen.

Kommenterte omvisninger i Zikmunds villaer finner sted den første søndagen i hver måned for en gruppe på maksimalt seks personer. Han ga en mulighet til å bryte seg inn i huset er en samtale. Den neste filmen vil finne sted 1. november og regisseres av dramaturgen Jaroslav Sedlek.

For reiseelskere vil det være en utstilling dedikert til Thor Heyerdahl på Sør-Mährens museum og en utstilling om H+Z-legenden hos partner Kon-Tiki.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *