Regjeringen foreslår Desislava Ivanova-Kozleva som Bulgarsk ambassadør til Norge og Island

Det offisielle kabinettet foreslår Desislava Ivanova-Kozleva som ekstraordinær og fullmektig ambassadør for Bulgaria til Kongeriket Norge og Island, med hovedkvarter i Oslo, Kongeriket Norge. Dette ble kjent takket være et regjeringsvedtak tatt 31. mars i år. og publisert på det juridiske informasjonssystemet til Ministerrådet.

Avgjørelsen foreslår at presidenten utsteder et dekret om løslatelse av Vera Shatilova-Mitsarova fra stillingen som ambassadør, samt et dekret om utnevnelse av Desislava Ivanova-Kozleva.

Desislava Ivanova-Kozleva er en karrierediplomat som har jobbet i Utenriksdepartementet siden tidlig på 2000-tallet.

Desislava Ivanova-Kozleva ble født 27. oktober 1973 i Varna. Han har en mastergrad i «International Business and Diplomacy» fra University of East Anglia, Storbritannia, og i «Journalism» fra Sofia University «St. Kliment Ohridski». Engelsk og tysk, bruker russisk språk.

Siden mars 2023 har Desislava Ivanova-Kozleva vært direktør for Øst-Europa og Sentral-Asia-direktoratet (IECA) i Utenriksdepartementet.

I perioden 2016-2021 tjener Desislava Ivanova-Kozleva som ekstraordinær og fullmektig ambassadør for Bulgaria til Georgia, og på dette tidspunktet utfører ambassaden til Republikken Bulgaria i Tbilisi funksjonene som «Kontakt ambassaden med NATO.»

Desislava Ivanova-Kozlevas diplomatiske og ledererfaring gjennom årene inkluderer følgende stillinger: Direktør for det analytiske direktoratet til Utenriksdepartementet – «Foreign Policy Planning, Information and Coordination» (VPIK); avdelingsleder i «VPIK»-direktoratet; Sektorsjef ved Direktoratet for europeisk integrering, samt mandater i utlandet som diplomat i ambassadene til Republikken Bulgaria i London, Berlin, Nicosia og ved Republikken Bulgarias faste representasjon i Wien . I løpet av denne perioden steg Desislava Ivanova-Kozleva suksessivt gjennom alle de diplomatiske gradene, fra attaché til ministerfullmektig.

Utenfor UD-systemet har Desislava Ivanova-Kozleva ledererfaring som leder av visestatsministerens kontor med ansvar for europeiske fond mellom 2008 og 2009. I begynnelsen av sin profesjonelle karriere jobbet hun som internasjonal journalist. I 1994 var han journalistelev, stipendiat i den bulgarske utgaven av BBC Radio World Service i London, deretter internasjonal redaktør og programleder ved «Nova TV», Sofia.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *