De rapporterte om en økning i radioaktivitet i Nord-Europa

En økning i radioaktivitet er registrert i Nord-Europa, rapporterte France Presse. Boosten er ufarlig for mennesker. Ifølge det nederlandske nasjonale instituttet for folkehelse og miljøbeskyttelse kommer denne økningen fra det vestlige Russland. Det ble spilt inn tidligere denne uken i Finland, Sverige og Norge og skyldes menneskelig aktivitet, sa instituttet.

I følge Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty Organization, stammer isotopene cesium-137, cesium-134 og ruthenium-103 «sannsynligvis fra sivile aktiviteter.»

På Twitter publiserte organisasjonen også et kart hvor kilden til denne lysradioaktiviteten ligger i et område som dekker den sørlige tredjedelen av Sverige, sør i Finland, Estland, Latvia, nordvest i Russland, inkludert St. Petersburg.

I de to atomkraftverkene «Leningradskaya» og «Kolskaya», som opererer i dette området, var det ingen ulykker i denne perioden, og heller ingen utslipp som oversteg kontrollverdiene, hevdet av «Rosenergoatom». de presiserte at foruten Russland er det også finske og svenske atomkraftverk i regionen, men det er heller ikke rapportert om ulykker der og de baltiske landene har ikke atomkraftverk.

Se alle aktuelle nyheter fra Standartnews.com

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *