Folk som bor i disse etasjene har høyere risiko for visse sykdommer.

I følge resultatene av studien, publisert på hindawi.com, er det ingen «ideell» jord, men det ble bestemt hvordan forskjellige jordarter påvirker helsen vår. Høyden fra gulvet, som en person bruker mer tid på, påvirker velværet betydelig og kan bli en forklaring på funksjonsfeil i kroppen som noen ganger oppstår uten grunn hos mennesker.

Forskere har gjort en oljefunn som vil overraske deg

Dermed kommer forskere til den konklusjon at livet i første til tredje etasje er mer behagelig fra synspunktet om psykologisk komfort. Men livet i en slik høyde er forbundet med mange risikoer: forstyrret luftutveksling, skygge og fuktighet. Dette fører til utseendet av mugg og sopp i huset, som ifølge forskere kan forårsake bronkitt, lungebetennelse og ulike allergiske reaksjoner hos mennesker.

I tillegg er det mer sannsynlig at beboere i første etasje enn andre lider av ulike kilder til jordforurensning – bileksos, damper fra asfalt og andre belegg.

Eksperter mener det ikke er helsefarlig å bo i lave etasjer, forutsatt at bolighuset ligger minst 200 meter fra motorveien. Beboere i de øvre etasjene har økt risiko for elektromagnetisk stråling og vibrasjoner som påvirker hjernen, blodårene og nervesystemet.

Forskere har avslørt hemmeligheten til folk som spiser mye, men ikke går opp i vekt

Folk som bor i de øvre etasjene er mer sannsynlig enn andre for å lide av søvnløshet, hodepine, samt hjerte- og karsykdommer, spenninger og psykiske lidelser. Samtidig har absolutt alle gulv fordeler og ulemper, og effekten av høyde på helsen er ganske individuell. I mange europeiske land anses det å eie en leilighet over 6. etasje som uglamorøst og å bo der er til og med helseskadelig.

Viktig: Artikkelen er kun til informasjonsformål og erstatter ikke konsultasjon med en spesialist!

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *