Norsk tankskip truffet av «uidentifisert objekt» i Rødehavet-angrep – i dag

Foto: EPA/BGNES

Kjemikalietankeren M/V Swan Atlantic ble truffet av en uidentifisert gjenstand under et angrep på skipet i Rødehavet mandag, men ingen besetningsmedlemmer ble skadet, sa skipets norske eier Inventor Chemical Tankers, meldte Reuters.

Selskapet sa også at en sannsynlig årsak til angrepet var at skipets eier feilaktig var blitt identifisert som et «israelsk-tilknyttet selskap» av sjøtrafikkinformasjonsselskapet Marine Traffic.

«Det er ingen forbindelse med Israel i eierskapet til tankskipet, som er norsk, og i den tekniske ledelsen av fartøyet, som er singaporeansk, og heller ikke i noen del av logistikkkjeden til den transporterte lasten,» sa selskapet og la til. at alle medlemmer av mannskapet har det bra.

Angrepet kommer etter at de jemenittiske houthiene kunngjorde at de hadde til hensikt å angripe ethvert fartøy som eies eller drives av israelske selskaper.

I mellomtiden bekreftet Houthi-talsperson Yahya Sarea på den sosiale plattformen «X» at nettopp Den jemenittiske opprørsbevegelsen angrep i dag den norske oljetankeren i Rødehavet.

Talsmannen sa at skipet ble truffet av en marinedrone etter at mannskapet «ignorerte anrop fra den jemenittiske marinen». «De jemenittiske væpnede styrkene forsikrer alle skip på vei til havner rundt om i verden, unntatt israelske havner, at de ikke vil bli skadet. Alle skip rådes til å holde identifikasjonssystemene åpne», la han til.

BBC rapporterte at det britiske oljeselskapet «BP» («British Petroleum») stoppet transitt av tankskip over Rødehavet på grunn av hyppige angrep fra jemenittiske Houthi-opprørere. «BP» er et annet selskap som stopper transporten av produktene sine gjennom den farlige sonen.

«Sikkerheten og sikkerheten til våre folk og de som jobber på våre vegne er BPs prioritet,» sa energigiganten i en uttalelse.

Arbeid med publikasjonen: Yavor Rimski

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *