Johann André Forfang tar Norges første sprangseier for sesongen og setter bakkerekord i Willingen – Dagsavisen

Dette er Forfangs første verdenscuptriumf siden seieren i Nizhny Tagil, Russland i desember 2018. Han sikret også Norges første sprangseier på høyeste nivå denne sesongen.

Offisielt er det ingen som har hoppet lenger på HS147-anlegget i Willingen enn Forfangs 155,5 meter i siste runde.

– Det er helt sykt. Det var en veldig lang reise med mange feil. Nå er det mange følelser som skjer samtidig, sa Forfang til Viaplay etter denne forestillingen.

Tromsøværing fikk 144 meter i første omgang og var kun ett poeng bak finsk leder Antti Aalto.

I finaleomgangen slo Forfang gulvrekorden. Dette ga en utmerket seier til Japans Ryoya Kobayashi, som ble slått med 31 poeng.

– Det var mange vanskelige år da skihopping bare var et stress og en belastning. Ikke bare var det gøy, men jeg har alltid ønsket å lykkes igjen, sa Forfang og fortsatte:

– Det krevde mye arbeid. Jeg trodde ikke alltid at det ville skje igjen.

To nordmenn på pallen

Kristoffer Eriksen Sundal tok 3. plass etter å ha landet på 138 og 150 meter.

– Det var helt sykt. Det pumper ganske bra når du pleier å gjøre det bra. Det var et veldig stort stupebrett. Det er utrolig fantastisk, sier Sundal til Viaplay.

– Et sykt hopp fra Johann som parkerer resten med et nytt springbrett og så videre, la han til.

Fredag, under kvalifiseringen, gjennomførte Forfang også et kanonhopp og tangerte den nasjonale rekorden på 153 meter. Han forbedret det dagen etter.

Å heve

Marius Lindvik og Benjamin Østvold var svært skuffende i første runde, men hadde to gode finaleløp til å bli nummer 11 og 13.

Robin Pedersen klarte ikke å avansere i første omgang da han falt 116 meter lenger.

Halvor Egner Granerud har tatt en pause fra konkurransen etter å ha vært ute av stand til å stille ved FIA-VM forrige helg på grunn av draktproblemer.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *